Inaktiv platsannons

Enhetschef för Genomförandeplanering, krisberedskap och höjd beredskap i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef för Genomförandeplanering, krisberedskap och höjd beredskap. Vi vill ha din ansökan senast den 14 augusti.

Som enhetschef för Genomförandeplanering för krisberedskap och höjd beredskap på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Avdelningen samhällsskydd och beredskap ansvarar för Trafikverkets samordning av åtgärder inom krisberedskap och planering för höjd beredskap. Avdelningen är nu i en spännande fas där vi sett över vår organisation och ser över vårt arbete för att möta de nya behov och krav som den återupptagna totalförsvarsplaneringen innebär. Vi söker därför nu en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med och driva vår förändringsresa.

Enheten utvecklar och följer upp Trafikverkets arbetssätt inom området krisberedskap och höjd beredskap genom att ge stöd i framtagande av åtgärder för beredskapsplanering i Trafikverket och för transportområdet. Enheten stödjer också verksamhetsområde Planering inom säkerhetsskydd och driver även egna utredningar och utvecklingsprojekt inom området. Enheten samverkar med omvärlden för den sammantagna långsiktiga planeringen för krisberedskap och höjd beredskap på nationell och internationell nivå.

Som enhetschef ansvarar du för enhetens verksamhet, personal och ekonomi. Med utgångspunkt i avdelningens uppdrag leder och följer du upp enhetens verksamhet mot uppställda mål och du ansvarar själv för vissa av enhetens sakfrågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är ett stöd till avdelningschefen  i övergripande frågor. Tjänsten är nationell och medarbetarna i gruppen är geografiskt spridda över landet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap och är inkluderande, coachande och utvecklingsinriktad. Du har förmågan att bygga förtroenden och är lyhörd för våra målgruppers behov där du verkar för goda relationer med våra partners i myndigheten och med externa samarbetspartners. Du levererar resultat tillsammans med andra genom att skapa såväl förståelse för arbetets riktning och sammanhang som delaktighet och engagemang. Du har även en hög säkerhetsmedvetenhet och en strategisk förmåga som innebär att du kan sätta verksamhetens uppdrag i ett större sammanhang och ta ett helhetsperspektiv på frågor.

För att Trafikverket ska vara framgångsrikt i en omvärld som ständigt förändras måste vi kontinuerligt driva utveckling och ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att skapa förutsättningar för det.

Vi söker dig som

  • har en universitet- eller högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har några års aktuell chefserfarenhet inkluderande budget-, verksamhets- och personalansvar
  • har aktuell erfarenhet av arbete inom samhällets krisberedskap och totalförsvar
  • har flerårig erfarenhet av att leda verksamheter i förändring
  • har erfarenhet av offentlig förvaltning
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av, eller god kännedom om transportområdet
  • har erfarenhet av att leda en verksamhet med medarbetare på distans
Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Annan placeringsort kan diskuteras.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras 1-2 september 2020.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-14

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej