Inaktiv platsannons

Säkerhets-, risk- och kvalitetsspecialist i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhets-, risk- och kvalitetsspecialist. Vi vill ha din ansökan senast den 9 juli.

Som säkerhets-, risk- och kavlitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

I distrikt Öst Stockholm behöver vi utöka funktionen för säkerhet, risk och kvalitet. Distriktet omfattar länen runt Mälaren samt Gotland, ansvarar för ca 140 entreprenadkontrakt med en omsättning på ca 4,5 mdkr per år och vi är ca 160 medarbetare som jobbar tillsammans.

Om jobbet

Som Säkerhets-, Risk- och Kvalitetsspecialist (SRK) är du en viktig del i styrningen och uppföljningen av distriktets verksamhet. Du är generalist inom området hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet och fungerar som ett stöd för projektledare och chefer vad gäller styrning och kontroll samt tillämpning av arbetssätt.

I rollen ingår att:

  • stödja verksamheten i befintliga arbetssätt samt vid införande av nya arbetssätt, processer och verktyg
  • stödja distriktets arbete med revisioner, kontroller och myndighetsärenden
  • stödja verksamheten med integrerad och systematisk riskhantering, bland annat kopplat till samordning av bangårdar
  • planera och genomföra ronder för uppföljning och kontroll av verksamheten

Du kommer arbeta nära ditt eget underhållsdistrikt men även arbeta tillsammans med övriga säkerhet- risk och kvalitetshandläggare i övriga underhållsdistrikt i landet. Resor inom distriktet förekommer varje vecka.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du resultatinriktad, drivande och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer och kan förmedla nyttan av ett gott SRK-arbete. Du arbetar självständigt och på ett strukturerat sätt.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning mot verksamhetsutveckling och kvalitetsstyrning, eller annan utbildning och erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig
  • har flerårig erfarenhet och kunskap om intern styrning, ledningssystem och kvalitetsarbete
  • har erfarenhet av att arbeta i järnvägsprojekt
  • har flerårig erfarenhet av uppföljning av entreprenadkontrakt inom bygg- och anläggningsbranschen

Det är meriterande om du har erfarenhet av uppföljning och kontroll inom något av områdena hälsa, miljö, säkerhet och/eller kvalitet.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Solna, Eskilstuna, Örebro eller Linköping. Intervjuer planeras 21-22 juli.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-07-09

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej