Inaktiv platsannons

Produktionschef Spannmål i Malmö

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

  • Urval sker löpande
  • Sverige +1 till
Arbetsuppgifter

Till Lantmännen Lantbruk söker vi nu en Produktionschef med inriktning Spannmål. Har du tidigare erfarenhet som Produktionschef och trivs i en roll där du får ha många kontaktytor, leda personal på avstånd och utveckla och driva ett enhetligt arbetssätt enligt best practise? Då är detta möjligheten för dig!

Om rollen
I rollen som Produktionschef leder och säkerställer du drifts- och leveranssäkerhet för samtliga anläggningar, ca 30 stycken, inom segmentet Spannmål. Du driver utvecklingen gällande frågor inom t.ex. kvalitetsbristkostnader, leveransprecision och effektivitet. Du arbetar i nära samarbete med övriga produktionschefer och tillsammans utvecklar ni best practise och samarbetsfördelar för att uppnå kostnadseffektivitet.

Du rapporterar till den Operativa Chefen för Produktion & Logistik och ingår i affärsområdet ledningsgrupp samt i den operativa enhetens ledning. Placeringen för tjänsten är flexibel men du förväntas vara på plats regelbundet på Lantmännen Lantbruks huvudkontor i Malmö och ute på anläggningarna, vilket innebär frekventa resor och övernattningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda, motivera, utveckla och följa upp direkt underställda medarbetare, 16 Driftschefer, så att dessa kan uppnå sina egna och verksamhetens mål.
  • Fastställa och följa upp lång- och kortsiktiga planer, budget och nyckeltal i samarbete med affärsområdets fastställda övergripande mål och i enlighet med den operativa strategin.
  • Säkerställa att samtliga anläggningar upprätthåller och efterlever kvalitets- och arbetsmiljökrav samt för övriga lag- och myndighetskrav som verksamheten omfattas av.
  • Säkerställa att tillverkningsvolymer levereras efter planer, överenskommelser och prognoser i samarbete med logistik för ett optimalt och kostnadseffektivt flöde.
  • Prioritera och föreslå årliga investeringsplaner, underhållsplaner och investeringsbudget i enlighet med anläggningarnas behov och företagets strategi.
  • Leda, motivera, utveckla och följa upp direkt underställda medarbetare så att dessa kan uppnå sina egna och verksamhetens mål.
  • Ansvara för att anläggningarnas tillgångar och utrustning underhålls och optimeras långsiktigt och säkerställer att det finns underhållsplaner i samarbete med centralt underhåll.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område och minst tre års erfarenhet från en liknande roll som Produktionschef, gärna med flera sajter.

För att trivas och lyckas i rollen är det av stor vikt att du har förmåga att växla mellan helhetssyn och detaljer i det dagliga operativa arbetet - du är inte rädd för att kavla upp armarna när det krävs. Du drivs av att ha många olika kontaktytor och kan samarbeta med olika funktioner och personer på olika nivåer. Vidare ser vi att du självständigt driver arbetet framåt för att höja effektivitetsnivå och arbetssätt. Din ledarskapsförmåga är viktig, du kan med van hand leda andra chefer och det är naturligt för dig att inspirera och påverka medarbetare i hela organisationen med din positiva och utåtriktade attityd. Vi ser det som en självklarhet att du delar Lantmännens värderingar Helhetssyn, Öppenhet och Handlingskraft.

Ansökan och information
Lantmännen samarbetar med Academic Search International. Ansökan hänvisas därför till deras annons som du (länken öppnas i nytt fönster).
Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Johanna Olsson på +46 (0)709 54 39 01 eller eller Seniorkonsult Marcus Kleine på +46 (0)736 50 31 77 eller

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Om Academic Search International
Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Amazing colleagues

  • Business in mind & people at heart

  • A unique business range

  • Heading for the future

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Lantbruk | Deltidsjobb