Inaktiv platsannons

Gruppchef - IT Samarbetsplats till huvudkontoret i Stockholm

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Gruppchef - IT Samarbetsplats. Om... Som gruppchef för IT samarbetsplats är det din uppgift att styra mot målsättningen att nå bästa IT-arbetsplats för...

Om tjänsten

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Gruppchef - IT Samarbetsplats.

Om rollen

Som gruppchef för IT samarbetsplats är det din uppgift att styra mot målsättningen att nå bästa IT-arbetsplats för Systembolaget genom att leda teamet på taktisk och strategisk nivå.

Teamet består av drygt tio medarbetare med huvudsaklig uppgift att samverka med och leda leverantör för olika tjänsteleveranser och samtidigt ha ett nära samarbete med verksamhet. Som ledare coachar, stöttar och motiverar du gruppen genom visionär styrning där affärsnytta och verksamhetsbehov står i fokus. Du ansvarar för gruppens och individens utveckling samt arbetar för en bra arbetsmiljö och för att skapa förhållanden där medarbetare kan trivas och prestera.

Som ledare i en outsourcad miljö leder du upphandlings- och avtalsarbete i nära samarbete med Inköp och du stöttar dina medarbetare i leverantörsstyrning på taktisk nivå. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt och förutom att ingå ledningsgruppen för enheten IT Service & Drift ingår du bl.a. i Utökad IT-ledning, olika samarbetsforum i affärsverksamheten, leverantörstyrningsforum etc.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är en erfaren ledare med minst 3-5 års chefserfarenhet inkl. budgetansvar samt god kunskap inom IT-styrning. Du har god förståelse för området ”Digital arbetsplats” och arbetsplatsnära frågeställningar. Du har erfarenhet av sourcad IT och tjänstebaserad leverantörsstyrning. Vi värdesätter även erfarenhet av PM3-liknande förvaltning och kravställan av tjänster. Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift, i både svenska och engelska.

Du har starka ledaregenskaper och utgår från ett coachande och visionärt ledarskap. Du är starkt samarbetsorienterad och en god relationsbyggare med förmåga att se saker ur olika perspektiv. Du är analytisk och strukturerad och har förmåga att anta strategisk höjd och helikopterperspektiv. Vi sätter högt värde på din god kommunikativa och pedagogiska förmåga

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Om oss

Systembolagets IT-avdelning har som mål att vara en stark kraft för transformation för Systembolagets verksamhet, jobba för att förenkla vardagen för samtliga medarbetare samt utveckla affärsmässiga IT-tjänster tillsammans med vår verksamhet och IT-leverantörer. Vi styr och leder en multisourcad leverans både inom drift och utveckling.

Teamet IT Samarbetsplats ansvarar för utveckling och förvaltning av digitala tjänster och produkter för moderna samarbeten och arbetsflöden för alla på Systembolagets butiker, depåer och kontor. I praktiken innebär det ansvar för all digital arbetsutrustning, Office365, identitets- och åtkomsthantering inkl. datakom samt support- och processverktyg. Vårt mål är att tillhandahålla tjänster som underlättar vardagen för våra kollegor i deras arbete att uppnå företagets mål. Hit söker vi nu en gruppchef med förmåga att leda, coacha och utveckla teamet likväl som att ta IT Samarbetsplats - ett av Systembolagets största och viktigaste förvaltningsobjekt - till nästa nivå!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)