Inaktiv platsannons

Drifttekniker väg (övervakning) i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Drifttekniker väg (övervakning). Vi vill ha din ansökan senast den 18 september.

Inför Förbifart Stockholms öppnande 2025 så stärker vi nu upp med nya medarbetare inom vägtrafik på trafikcentralen i Stockholm och vi söker nu två stycken drifttekniker väg (övervakning)! Är du vår nya medarbetare? Läs nedan!

Om jobbet

Som drifttekniker väg ansvarar du för hantering av avvikelser och risker samt en proaktiv övervakning av Trafikverkets komplexa anläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral.

Att jobba som drifttekniker är lika roligt som utmanande. En av de största utmaningarna är att kunna växla upp från 0-100, från det lugna tempot till att en störning uppstår och du hamnar i ett pressat läge där du behöver fatta ett beslut och kommunicera med flera aktörer samtidigt. Du utgör ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser.

I dina arbetsuppgifter ingår det att koordinera, övervaka, prioritera och hantera avvikelser. Detta genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra IT-system. Vidare deltar du i driftsättningen av nya anläggningar med tillhörande system.

Du är en viktig del att jobba reaktivt och proaktivt för att hålla våra vägar, broar och tunnelanläggningar framkomliga och funktionella.

Trafiken är igång dygnet runt årets alla dagar och därför arbetar du som drifttekniker mestadels 3-skift. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är ingenjör eller servicetekniker inom el-tele och som nu vill ta steget in i en kontrollrumsmiljö där du får möjligheten att övervaka, styra och reglera tekniska system.

För att lyckas i detta uppdrag bör du:

  • ha gymnasieutbildning med el-tele eller maskin inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • ha kunskap inom elteknik
  • kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • ha körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av larmhantering och kontrollrumsarbete inom område väg eller annan transport, alternativt erfarenhet inom processindustri eller kraftverk
  • har kännedom om elsäkerhetsanvisningarna ESA

För att lyckas i rollen bör du ha en analytisk förmåga samt en problemlösningsförmåga; som gör att du har förmågan att identifiera olika problem, göra prioriteringar och sen därefter utveckla goda helhetslösningar som både gynnar verksamheten samt förbättrar det för trafikanterna. Då arbetet sker i en operativ miljö med dagligdags förändrade förutsättningar ser vi det som extra viktigt att du är anpassningsbar och flexibel. Då tjänsten innefattar interna och externa kontakter ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt ha god samarbetsförmåga och bidra till en god stämning.

Övrig information

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av urvalsfrågor samt webbaserade tester.

Svara utförligt på de urvalsfrågor som finns när du söker tjänsten samt bifoga intyg på utbildning.

Efter sista ansökningsdag kommer vi skicka ut testlänkar till de kandidater som uppfyller vår kravprofil. Om man är vidare för intervju sker återkoppling i samma vecka som sista ansökningsdag. Intervjuer är preliminärt satta i vecka 39-40 (gissningsvis via Skype i första skedet).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-18

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej