Inaktiv platsannons

Förhandlingschef i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Förhandlingschef. Vi vill ha din ansökan senast den 20 september.

Som Förhandlingschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som förhandlingschef kommer du ansvara för att utveckla, samordna och följa upp Trafikverkets arbetsgivarpolitik. Som förhandlingschef har du tre medarbetare som rapporterar till dig, du ingår i HRs ledningsgrupper och rapporterar direkt till HR-direktören.

Du svarar för att utveckla lönebildningsprocessen vilket innefattar aktivt arbete med den övergripande lönestrukturen, vår lönestrategi över tid samt medverkan genom stöd och uppföljning i den operativa lönesättningen. Du har ett nära samarbete med HR cheferna i respektive verksamhetsområde.

Du leder förhandlingsverksamheten avseende tvister och andra centrala förhandlingar inom personalområdet. Tillsammans med Trafikverkets HR-medarbetare och jurister arbetar du brett med olika arbetsrättsliga frågor.

Som förhandlingschef på Trafikverket står utveckling och samverkansfrågor högt på agendan och du fortsätter arbetet med att skapa och utveckla förtroendefulla relationer med de arbetstagarorganisationer som är förhandlingsparter i Trafikverket nämligen SACO-S, Seko och ST. Kollektivavtalade löne- och anställningsvillkor ligger inom ramen för statens affärsverksavtal och är i huvudsak reglerat i lokalt avtal för Trafikverket. När det gäller de regelrätta samverkansfrågorna inom ramen för lagstiftning om medbestämmande respektive arbetsmiljö har Trafikverket ett samverkansavtal med arbetstagarorganisationerna.

Rollen innebär brett och omfattande internt och externt samarbete som Trafikverkets representant i arbetsgivarpolitiska frågor och deltagande i arbetsrättsliga nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning på HR eller juridik, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.

Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat förhandlings- och lönebildningsarbete på strategisk nivå i stor organisation. Vidare har du gedigen kunskap inom det arbetsrättsliga området och i kollektivavtalsfrågor.

Du är analytisk och förstår hur din egen verksamhet bidrar till övergripande strategier. Vidare har du förmåga att omsätta strategier till leveranser som bidrar till att nå målen för verksamhetsområdet och Trafikverket som helhet.

Det ställs höga krav på din kommunikations- och samverkansförmåga. Hela din framgång bygger på det förtroende du kan skapa hos verkets ledning, linjechefer och hos arbetstagarorganisationerna samt din förmåga att alltid verka utifrån verksamhetens behov. Du kan entusiasmera medarbetare och kollegor vid muntliga presentationer.

Har du arbetat med förmånsfrågor, och särskilt med pension- och försäkringsfrågor, så är det meriterande.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Solna, Borlänge, Västerås eller Eskilstuna. Då Trafikverket är en nationell organisation ingår tjänsteresor i varierande grad.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej