Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Skövde

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 22 september.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst!

Tillsammans utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige och nytta för medborgarna och näringslivet. På vår enhet är vi cirka 15 anställda i Skövde och Göteborg och söker nu ytterligare en kollega i Skövde.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

Som projektingenjör arbetar du bl.a. med:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering
  • kvalitet, miljö och arbetsmiljö
  • strukturera och administrera i projektledningssystemen

I vår arbetsgrupp är det viktigt med en trivsam miljö där vi stöttar varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen inom samhällsbyggnad, logistik eller väg- och vatten
  • har erfarenhet från vägprojekt i vägplan och bygghandlingsskede
  • har erfarenhet från rollen som projektingenjör i större projekt inom bygg- och anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • god vana av att skriva mötesprotokoll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket då formella dokument upprättas i tjänsten
  • Har körkort för personbil

För att lyckas i rollen är det viktigt att snabbt kunna hitta lösningar på uppkomna problem och att du trivs med att samarbeta med andra. Du har också lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt. Du behöver också kunna se möjligheter i förändringar och hantera stress på ett konstruktivt sätt.

Övrig information

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-22

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej