Inaktiv platsannons

Trafikplanerare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 18 september.

Som Trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik i en historisk och spännande utveckling syd? I Malmö  jobbar vi i ett team med ca 20 Trafikplanerare och vi behöver bli fler.

Som Trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer, för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet. Du säkerställer att järnvägen klarar planerad trafik samt för en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet. I rollen ansvarar du för att ta fram tågplanen samt hanterar de löpande förändringarna. Du svarar för kapacitetstilldelning i form av körplaner, spåranvändningsplaner med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med inriktning logistik eller järnväg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god system- och datorvana och har tidigare erfarenhet av att parallellt  arbeta i olika ärendehanteringssystem
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete med planering och/ eller logistik inom transport sektorn.
  • har goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg
  • har erfarenhet av förhandling

För att lyckas i rollen behöver du som person:

  • kunna lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö
  • ha god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagare
  • ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och du ser möjligheter i förändringar
  • kunna arbeta enligt en tydlig process, du organiserar och planerar ditt arbete och slutför det som påbörjats samt håller deadlines
  • kunna tänka i nya banor och hitta nya lösningar på gamla problem

 

 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-18

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej