Inaktiv platsannons

Enhetschef Trafikplatser, E4 Förbifart Stockholm i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Trafikplatser, E4 Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 20 september.

Som chef på E4 Förbifart Stockholm är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i storstadsregionen. Genom tjänsten kommer du att vara med och direkt forma och påverka infrastrukturutvecklingen och byggbranschen i vår region. Vi garanterar dig utmaningar som kommer att få dig att utvecklas och växa som ledare och människa.

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Läs gärna mer om programmet i länken nedan.

Om jobbet

Vi söker en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa. Programmet är inne i en viktig fas med byggnation i full sving. I rollen som enhetschef är du en viktig del, där du bidrar till att utveckla hela programmet tillsammans med ledningsgruppen. Det är därför viktigt att du arbetar med en helhetssyn och kan sätta enskilda projekt i E4 Förbifart Stockholms hela sammanhang, där vi utgör en del av ett helt transportsystem.

Som chef med ansvar för trafikplatser har du det övergripande ansvaret för byggnationen av programmets samtliga delar ovan jord. Detta inkluderar sex trafikplatser, en 600 meter lång bro samt utbyggnaden av Ekerövägen som är tekniskt utmanande i en känslig natur- och kulturmiljö. Enheten som du leder består totalt av ca 75 personer med 4 projektledare och du har direkt personalansvar för 20 medarbetare. I tjänsten ingår även att du vara ombud i de entreprenader som du ansvarar för.

Den totala orderportföljen överstiger 10 miljarder och du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. En viktig del i arbetet är att samverka och samarbeta med interna uppdragsgivare, aktörer i anläggningsbranschen och andra externa intressenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig 
  • har flerårig aktuell chefserfarenhet och kan visa på resultat som påverkats av din prestation
  • har flerårig aktuell erfarenhet från att leda stora investeringsprojekt
  • har erfarenhet av att som chef eller ledare leda och utveckla verksamhet under olika förändringsskeden
  • har vana av att genomföra och avsluta större affärer
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har B-körkort.

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet från ledande ställning från stora infrastrukturprojekt
  • har aktuell erfarenhet från att göra större affärer och uppgörelser inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU).

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE. Du kan göra en intresseanmälan på SOURCE hemsida http://www.source-executive.se eller ansöka direkt via Trafikverkets hemsida. Sista ansökningsdag är 2020-09-20. Tester förkommer.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej