Inaktiv platsannons

BIM-specialist till Norrbotniabanan i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som BIM-specialist till Norrbotniabanan. Vi vill ha din ansökan senast den 23 september.

I rollen som BIM-specialist på Trafikverket, är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Nu söker vi en BIM-specialist till Norrbotniabanan, med fokus att stötta programmet i BIM-frågor, kvalitetssäkring av modeller och uppföljning av ställda BIM- och CAD-krav. 

Som BIM-specialist inom digital projekthantering ingår du i beställarens projektorganisation för våra infrastrukturprojekt. Du driver frågor kring våra krav tillsammans med projektledning och övriga specialister.

I rollen ingår bland annat att:

  • Stötta projektledningen i kravuppföljning, kvalitetssäkring av samordningsmodeller och ämnesområdesmodeller.
  • Stötta projektledningen i BIM-frågor och vara programmets kontaktperson i BIM-frågor mot leverantör.

Kompetensutveckling och omvärldsbevakning är en självklar del i ditt arbete exempelvis genom samverkan i nätverk , deltagande i interna och externa arbetsgrupper samt forsknings- och innovationsprojekt.
 

Kvalifikationer

För att lyckas som BIM-specialist behöver du vara strukturerad och kommunikativ. Du har förmåga att se helhetsperspektiv och är självgående och drivande i din roll. Arbetet innebär mycket kontakter, både internt och externt, så det är viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har universitetsexamen, högskoleexamen eller YH-examen inom till exempel samhällsbyggnad, anläggning eller motsvarande och erfarenhet som vi bedömer likvärdig,
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från arbete med BIM
  • har kunskap om samordningsmodellers uppbyggnad
  • har goda kunskaper i programvarorna Autodesk Navisworks eller Bentley Navigator
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskap i AutoCAD
  • har arbetat inom anläggningsprojekt, väg eller järnväg
     
Övrig information

Placeringsort: Luleå eller Umeå. Vänligen ange i din ansökan vilken ort du önskar.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är planerade till v. 41.

Webbaserade personlighets- och färdighetstester kan eventuellt förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-23

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej