Inaktiv platsannons

El-/trafiksäkerhets- eller byggarbetsmiljöspecialist i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som El-/trafiksäkerhets- eller byggarbetsmiljöspecialist. Vi vill ha din ansökan senast den 24 september.

Som el-/trafiksäkerhets- eller byggarbetsmiljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en säkrare arbetsplats i Trafikverkets stora och små väg- och järnvägsprojekt.

Som el-/trafiksäkerhets- eller byggarbetsmiljöspecialist jobbar du med att stödja projektledningen med din specialistkunskap i planering, genomförande och projektuppföljning. Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att projekten följer både Trafikverkets arbetssätt och gällande lagkrav inom el-/trafiksäkerhet och byggherrens arbetsmiljöansvar. Du arbetar tillsammans med projektledningen och dess entreprenörer, konsulter och andra intressenter. Detta innebär att följa upp leverantörer, granska dokument och arbetssätt samt stödja vid hantering av olyckor, tillbud och avvikelser.

Enheten säkerhet och arbetsmiljö är en specialistenhet inom områdena el-/trafiksäkerhet, arbetsmiljö, krishantering, samhällssäkerhet och riskhantering. Du blir del av en kompetent enhet bestående av specialister och strateger.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas och bredda din kompetens i din beställarroll, och även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja bidra till att förbättra trafiksäkerhets- och byggarbetsmiljöarbete. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen och människor. Eftersom du har många interna och externa kontakter är du mån om att skapa goda samarbeten. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående och arbeta med parallella uppdrag samtidigt är en viktig del av arbetet.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom el-/trafiksäkerhet väg/järnväg eller byggarbetsmiljöansvaret eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av el-/trafiksäkerhet inom järnväg/väg och/eller byggarbetsmiljöansvar inom anläggningsbranschen eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att ha arbetat strategiskt med att t.ex. ta fram rutiner och riktlinjer inom säkerhetsområdet
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-24

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej