Inaktiv platsannons

Verksamhetarkitekt Trafik i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksamhetarkitekt Trafik. Vi vill ha din ansökan senast den 28 september.

Som verksamhetsarkitekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en verksamhetsarkitekt som vill arbeta med verksamhetens processer, information och system i samverkan. Som verksamhetsarkitekt stödjer du beslutsfattare och ansvarsroller i process- och linjeorganisation med beslutsunderlag, inför och under verksamhetsutveckling, men också kontinuerligt i den löpande verksamheten. Du beskriver och analyserar verksamhetsprocesser, hur dessa kan förbättras, hur information kan hanteras och om det finns systemstöd som stöttar verksamheten på rätt sätt.

Som verksamhetsarkitekt inom verksamhetsområde Trafik har du en självständig roll och tillsammans med Digital Strateg utgör du en del av det verksamhetsnära stödet som ska stötta den digitala omställningen på Trafikverket.

Som verksamhetsarkitekt ansvarar du för att:

  • Bygga upp en struktur för arbetet med verksamhetsarkitektur inom verksamhetsområde Trafik, utifrån Trafikverkets riktlinjer och de behov som finns i verksamheten.
  • Kartlägga informationsflöden mellan processerna och ge stöd till dokumentation och analys av processernas informationsbehov
  • Taktiskt stödja informationsförvaltarna ur ett helhetsperspektiv
  • Riktlinjer för it-arkitektur, informationsstyrning och försörjningsformer aktivt tillämpas vid utveckling och anskaffning av it-stöd
  • Taktiskt stödja förvaltningen i att säkerställa att verksamhetens IT-lösningar är ändamålsenliga och effektiva.
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp inom systemvetenskap alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av process-, informations- och begreppsmodellering samt kravhantering av it- lösningar
  • har erfarenhet från arbete i medelstora och stora organisationer i offentlig sektor och/eller näringslivet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att bygga upp och implementera nya arbetssätt och rutiner inom området verksamhetsarkitektur

Du som person har en god förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna samt se logik och samband i komplex information eller miljö. Eftersom vi är i en uppbyggnadsfas, ser vi att du trivs med att arbeta med rörliga mål, snabbt kan sätta dig in i nya områden samt hantera och prioritera mellan olika uppgifter. Du ser möjligheter i förändringar och tar ansvar för din uppgift där du självständigt driver dina processer prioriterar mellan olika områden och uppgifter. 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Skypeintervjuer kommer ske enligt preliminär tidplan den 8/10.

Ansökan

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-28

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej