Inaktiv platsannons

Junior växtförädlare Höstvete i Svalöv

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

  • Svalöv
Arbetsuppgifter

Nu letar vi inte bara efter en - utan tre nya växtförädlare som skall ingå i det team som arbetar med växtförädling av stråsäd. Förutom den här tjänsten som Junior Växtförädlare Höstvete, se även Assisterande Växtförädlare Vall och Korn samt Växtförädlare Korn och Vårvete.

Lantmännen arbetar med ett stort fokus på spannmål och som växtförädlare är du med i början av spannmålskedjan från Jord till Bord. Som en del i stråsädesteamet får du en nyckelroll i att ta fram konkurrenskraftiga sorter för svenskt lantbruk, sorter som också passar för andra marknader. Växtförädlingen har ett ansvar för att Lantmännens säljare ska ha de bästa sorterna att erbjuda våra kunder, både genom våra egna förädlingsprogram och in-licensiering.

Det här kommer du att göra

Du kommer att arbeta tillsammans med den ansvariga höstveteförädlaren men med successivt ökat eget ansvar för delar av förädlingsprogrammet. Dina uppgifter blir således att tillsammans med den ansvariga växtförädlaren arbeta med försöksplanering, fältgradering och resultatbearbetning. Du kommer också att utveckla förädlingsprogrammet enligt de mål och strategier som bestämts i företagets affärsplan. Vidare kommer du att motivera och engagera all personal som är involverad i programmet och få dem att känna sig delaktiga i sortframställningen.

En del av tjänsten innebär också att följa och ha kunskap om användning av teknologier och metoder inom växtförädling. Du kommer att deltaga i olika marknadsaktiviteter samt ha god kännedom om Lantmännens kunder. Sist men inte minst, kommer du att vara delaktig i olika utvecklingsprojekt gällande höstvete.

Tjänsten är placerad i Svalöv och du kommer att ingå i ett team som arbetar med stråsädesförädling. Du kommer att rapportera till gruppchef sortutveckling.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • En eftergymnasial utbildning som agronom, biolog eller hortonom med inriktning på växtförädling, genetik, växtpatologi och växtodling.
  • Kännedom om modern växtbioteknik.
  • Goda kunskaper i ett skandinaviskt språk och du behärskar engelska väl i både tal och skrift.

Du är:

  • Innovativ, kundorienterad och en analytisk lagspelare.
  • Duktig på att planera ditt arbete och arbetar med stor noggrannhet, detta eftersom växtförädling är ett långsiktigt arbete med omfattande växtmaterial.
  • Nyfiken och passionerad, med mod att testa nya vägar, vilja att arbeta tillsammans och med driv att påverka vår väg mot framtidens jordbruk.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 18/10. Urval sker löpande. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Sortutveckling Tina Henriksson, . Har du frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acqusition Specialist Johanna Olsson på . Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Amazing colleagues

  • Business in mind & people at heart

  • A unique business range

  • Heading for the future

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Svalöv
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Svalöv | Lantbruk | Deltidsjobb