Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 7 oktober.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter.

I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige samt nytta för medborgarna och näringslivet som exempelvis byggnation av gång- och cykelvägar, reinvestering inom järnväg, ombyggnad och förstärkning av landsvägar samt utbyggnad av nya och säkra hållplatser.

Som projektingenjör medverkar du i framförallt järnvägs- men även vägprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut och kommer där att ha mycket kontakter både internt och externt. Som projektingenjör arbetar du med:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering
  • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
  • strukturering och administrering i projektledningssystemen

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du initiativtagande, driven och självständig och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är bra på att samarbeta och har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god förmåga att planera och strukturera och arbetar för att utifrån din analytiska förmåga hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Vi söker dig som

  • har en ingenjörsexamen från universitet eller högskola om minst 180 hp inom bygg- och/eller anläggning
  • har aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som exempelvis riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet från att ha deltagit i relevanta projekt inom bygg- och anläggning
  • har aktuell erfarenhet av järnvägsprojekt
Övrig information

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Placeringsort är på kontoret i Göteborg. Tjänsteresor i närområdet är vanligt förekommande i den här tjänsten.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Intervjuer planeras till att genomföras under v 43.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-07

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej