Inaktiv platsannons

Projektledare Samordning Mälarbanan i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Samordning Mälarbanan. Vi vill ha din ansökan senast den 12 oktober.

Nu har du möjlighet att arbeta med ett av Stockholms mest spännande - och samtidigt ett av Sveriges största - infrastrukturprojekt, nämligen utbyggnaden av Mälarbanan. Två spår ska bli fyra på sträckan Tomteboda-Kallhäll, i dag en av landets mest trafikerade järnvägssträckor. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma.

Om jobbet

Som projektledare samordning kommer du att ingå i Program Mälarbanans projektenhet Sundbyberg - Solna. Projektenheten ansvar för genomförandet av två nya järnvägstunnlar och två nya stationer i de mycket tätbebyggda kommunerna.

Som projektledare med fokus på samordning arbetar du huvudsakligen med samordning inom den egna projektenheten samt med övriga projektenheter inom program Mälarbanan. Du samarbetar också med externa intressenter och medfinansiärer. För att lyckas är det viktigt att vi har en god samverkan med våra intressenter och att vi hela tiden jobbar på att minimera omgivningspåverkan vid vårt genomförande. I rollen kommer du att samarbeta med flera kompetenta och engagerade projektledare, projekteringsledare, byggledare och markförhandlare.

Vi jobbar i nära samverkan med vår entreprenör i tidig entreprenörsmedverkan (TEM) och sitter samlokaliserade på ett gemensamt kontor i centrala Sundbyberg. Vi befinner oss just nu i en planerings- och projekteringsfas som inom ett par år övergår i produktion.

I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att:

  • ansvara för projektetenhetens behov av samordning med projektets intressenter
  • ansvara för intern samordning med övriga projektenheter
  • ansvara för samordning av, och överenskommelser för, tagande och återlämning av ytor och anläggningar gentemot staden
  • ansvara för att tillsammans med entreprenören planera för syn och besiktningar
  • vara projektenhetens kontaktperson gentemot olika fastighetsägare
  • ansvara för att leda projektets samordningsforum arbetsgrupp produktion
Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är driven, initiativtagande och har en vilja att jobba i samverkan med entreprenör och andra intressenter. Du är prestigelös och bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför vara är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och lösningsorienterad.

För att lyckas i denna roll har du:

  • en civilingenjörsutbildning med inriktning samhällsbyggnad eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av projektledning eller samordning inom stora infrastruktur-och/eller exploateringsprojekt

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att jobba i samverkansprojekt
  • har erfarenhet av att ha jobbat i beställarorganisation
Övrig information

Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype den 21 respektive 23 oktober.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Susanna Sandberg på telefon: 010-123 05 44.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-12

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej