Inaktiv platsannons

Senior teknikspecialist till övervakningssystem i Västerås

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Senior teknikspecialist till övervakningssystem. Vi vill ha din ansökan senast den 12 oktober.

Som Senior teknikspecialist inom övervakning av anläggning och detektorförvaltning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

"Tänk att få vara med och ta 150 år gammal teknik och omvandla den till framtidens teknik. Det är häftigt!" uttrycker en av medarbetarna stolt.

Om jobbet

"Vill du få utlopp för din kreativitet och jobba med ditt stora teknikintresse i produktionsmiljö, samtidigt som du hjälper våra resenärer att ta sig fram smidigt, grönt och tryggt? Då ska du söka den här tjänsten. Det är nu det händer! Följ med oss på förändringsresan!", fortsätter medarbetaren entusiastiskt.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en spännande roll som innebär både utveckling och förvaltning av Trafikverkets övervakning av järnvägsanläggningen. Vi på enhet övervakning arbetar med att styra och analysera information från vår anläggning. Detektorerna är en del av anläggningen och övervakar fordonen under färd genom att bland annat mäta temperaturen på hjul och lager. 

Som medarbetare i detektorförvaltningen kommer du att ge expertstöd till olika projekt kring att bygga ut och förbättra järnvägsanläggningen. Det är komplexa system vi arbetar med och exempel på teknikområden som ingår i tjänsten är:

  • Mätteknik och metodik
  • Dataanalys
  • Mekatronik
  • Industriell OT
  • IT-system för övervakning av anläggning

Du kommer att fungera som stöd i det kontinuerliga arbetet med att säkerställa driften och utvecklingen av vår detektoranläggning.

I din roll ingår även att bidra med dina expertkunskaper vid utveckling av strategi och regelverk för övervakningssystem samt vara ett stöd vid kravställning, upphandling och forskningssamarbeten. Inom Trafikverket deltar vi i internationella arbetsgrupper och standardiseringsarbeten där du på sikt även kommer att kunna bidra med dina expertkunskaper.

Din placeringsort är Göteborg, Borlänge, Gävle eller Västerås.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är analytisk och noggrann i dina åtaganden samt har förmåga att se till helheten när du rör dig mellan de olika kompetensområdena. Vidare är du pedagogisk och kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt och begripligt sätt. Du är trygg i din kompetens och trivs med att ge stöd/råd inom dina specialistområden till olika samarbetspartners. Därtill är du självgående, förändringsbenägen samt har ett flexibelt och positivt förhållningssätt. Självklart har du ett stort intresse för digitalisering och vill utvecklas inom området.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av mätteknik och sensorsystem
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du

  • har flerårig aktuell erfarenhet av arbete med komplexa system inom spårburen trafik
  • har arbetslivserfarenhet av systemlösningar för industriell automation/mekatronik
Övrig information

Vi planerar att hålla intervjuer på eftermiddagen den 20/10 och på eftermiddagen den 27/10.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-12

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej