Inaktiv platsannons

Kommunikativ affärsanalytiker- Industriförsörjning i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Kommunikativ affärsanalytiker- Industriförsörjning

SCA Skogs försörjningskedja sträcker sig från produktion och avverkning i skogen till transport och leverans mot terminaler och industrin.
Här söker vi dig som drivs av att fördjupa dig i försörjningskedjans skilda delar för att utifrån kvantitativa analyser utvärdera samt optimera respektive flöde, befintliga så som nya. Varmt välkommen med din ansökan!


Placering i Sundsvall

Din nästa utmaning

Rollen som affärsanalytiker innebär arbete med faktainsamling genom utredningar, analyser samt fördjupning rörande SCA Skogs hela försörjningskedja i syfte att synliggöra- och minska resursslöseri. I rollen ingår att systematiskt dokumentera och synliggöra information så det kan ligga till grund för beslutsfattande. SCA Skogs försörjningskedja sträcker sig från produktion och avverkning i skogen till transport och leverans mot terminaler och industrin. Affärsanalytikern har som uppgift att fördjupa sig i försörjningskedjans skilda delar för att utifrån kvantitativa analyser utvärdera samt optimera respektive flöde, befintliga så som nya.

Du kommer att arbeta dels självständigt med regelbundna analyser och leveranser, samt ingå i projektteam och fungera som projektledare för egna utredningar. Rollen arbetar naturligt nära övriga funktioner och roller som exempelvis flödesplanerare, produktionsledare och transportledare för att nå en djup förståelse för verksamheten.


De huvudsakliga uppgifterna för rollen är att:



  • Följa upp och dokumentera försörjningskedjans skilda delflöden

  • Analysera befintliga flöden genom systematiska och kvantitativa analyser

  • Utreda möjligheter till förändrade- samt nya delflöden

  • Presentera förslag på optimerade åtgärder gällande försörjningskedjan till ansvarande funktion inom SCA

  • Stödja ekonomifunktionen med återkommande analyser samt vid kvartalsvisa prognoser

  • Sätta standarder för ’Best Practice’

  • Arbeta med ständiga förbättringar och kostnadseffektivitet

  • Aktivt arbeta med uppföljning och samverkan med övriga funktioner i SCAs virkesflöde.


Rollen ingår i ekonomifunktionen hos Industriförsörjning och har delad rapportering mot både Business Controller samt till Affärsplaneraren.

Vem är du?

Du har ett stort analytiskt intresse och drivs av att följa upp, utveckla och stödja implementering av förbättringsåtgärder. Du bör vara strukturerad och kommunikativ och trivas i en verksamhet med högt tempo. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet som controller, analytiker, affärsutvecklare eller motsvarande och en för rollen relevant utbildning.Att arbeta tillsammans med andra för att uppnå mål är en självklarhet.

Vad erbjuder vi dig?

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)