Inaktiv platsannons

Dokumentcontroller visstidsanställning i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Dokumentcontroller visstidsanställning. Vi vill ha din ansökan senast den 14 oktober.

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du har en hög säkerhet- och sekretessmedvetenhet och många kontakter med verksamheten och Trafikverkets intressenter.

Du agerar stöd till verksamheten genom att bland annat:

  • Öppna inkommande post samt preparera inför skanning
  • Registrera inkomna handlingar/ärenden och fördela till handläggare
  • Bedöma och avvikelsehantera ärenden
  • Styra ärenden i flöden
  • Kontrollera metadatasättningar
  • Avsluta och adacta samt återkoppla till kund både internt och externt
  • Uppfölja handläggningstider och sammanställa JK-lista

I framtiden ser vi en samverkande e-förvaltning där myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har avslutad 3-årig gymnasieutbildning
  • i närtid har aktuell erfarenhet av digital ärendehantering inom offentlig förvaltning
  • har goda kunskaper i offentlighetsprincipen

Det är meriterande om du

  • har utbildning inom offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt eller statskunskap
  • har arbetat som dokumentcontroller eller registrator

Du som person tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har vilja att hjälpa andra och anstränger dig för att utföra uppgiften. Det är viktigt att du är noggrann och medveten om fastställda rutiner och arbetssätt samt lägger vikt vid att leva upp till dessa. Du har förmåga att anpassa dig och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på den gemensamma uppgiften.

Övrig information

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 2-3 november.

Tjänsten avser ett vikariat mellan perioden 2020-12-01 - 2021-11-30.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-14

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej