Inaktiv platsannons

Projektledare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 13 oktober.

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Vi söker just nu en ny kollega till dubbelspårsutbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och norra Helsingborg. Projektet omfattar 24 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in: trafikverket.se/angelholm-maria  (se länk nedan). Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår 2020-2024 och leds från vårt projektkontor i norra Helsingborg där du under denna period kommer vara placerad. Parallellt kommer du också att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket. Att vara projektledare innebär att du kommer i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion.

Tillsammans med ett ambitiöst gäng välmeriterade och engagerade projektledare och projektingenjörer kommer du vara en del av Projektledningen med det övergripande ansvaret för projektets genomförande och mål.

Som projektledare i aktuellt projekt kommer du arbeta med fokus i produktionsskedet. Du ansvarar för styrning och uppföljning av projektets alla delar, exempelvis tid och ekonomi. I din roll ingår även att ansvara för upphandlingar, projekt- och byggmöten samt kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektledare arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Placeringsorter: Kristianstad eller Malmö, men i detta projekt kommer du utgå och jobba från vårt projektkontor i Helsingborg

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på både kort och lång sikt. Vi önskar att du har lätt för att samarbeta med andra och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att du förmedlar ditt  budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning teknik eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning, t ex. som projektledare, uppdragsledare, platschef, arbetsledare eller liknande inom samhällsbyggnad.
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har B körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnvägsprojekt
  • har erfarenhet från produktionsskede
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-13

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej