Inaktiv platsannons

Controller i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 12 oktober.

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Nu söker verksamhetsområde Planering en controller till Region Väst.

I arbetet som controller ansvarar du för att samordna planeringen och uppföljningen för regionen inom ditt ansvarsområde. Du kommer att agera som företrädare i styrningen av regionen samt som stöd till regionens enheter vilket innebär att du har en bred roll. Inom ditt ansvarsområde bryter du ned tidplaner och anvisningar till regional nivå, samordnar arbetet samt gör rapporteringen till nationell nivå. Du följer kontinuerligt upp måluppfyllelse och resultat samt säkerställer hantering av avvikelser. En viktig del av dina arbetsuppgifter är analyser av verksamheten och att utifrån analysresultat ge förslag på åtgärder. Du deltar i arbetet med ständiga förbättringar av arbetssätt och rutiner. I rollen som controller kan du vara föredragande för ledningen. Du kommer att arbeta på en liten enhet med 10 medarbetare som har olika funktioner varav controllerfunktionen består av två controllers. Du kommer även att ingå i ett nätverk med alla Trafikverkets controllers som träffas regelbundet för att dela erfarenheter och arbeta med utveckling.

Under hösten kommer controllerrollen att ses över för att möjliggöra för våra controllers att arbeta mer med analyser bla med hjälp av ett nytt systemstöd. Det nya arbetssättet kommer att succesivt införas under 2021.

Kvalifikationer

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra i din omgivning. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogisk sätt som gör att du kan förmedla ditt budskap och ser till att förväntningarna är klara för berörda parter. Du löser problem genom att vara strukturerad och analytisk där du också kan se helheten samt de långsiktiga strategierna.

 

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning i ekonomi (180 hp/120 p). Alternativt har du annan relevant utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av controllerarbete i en större verksamhet.
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officeprogram

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-12

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej