Inaktiv platsannons

Funktionsledare och byggarbetsmiljöspecialist ERTMS i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Funktionsledare och byggarbetsmiljöspecialist ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 19 oktober.

Som Funktionsledare och byggarbetsmiljöspecialist inom ERTMS (European Rail Traffic Management System) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen.

Om jobbet

Just nu söker vi en driven person med god samarbetsförmåga som är redo att axla rollen som ansvarig för det team som stödjer ERTMS i byggarbetsmiljö, el - och trafiksäkerhetsfrågor och även verka som kompetensstöd till program- och projektledningen inom ERTMS i byggarbetsmiljöfrågor.

Som funktionsledare för byggarbetsmiljö ska du arbetsleda en grupp som sammantaget bidrar med Trafikverkets del som byggherre till samverkansarbetet med våra entreprenörer. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur. Du deltar även i ERTMS stabsledning och samarbetar med övriga projekt och funktioner i programmet samt bistår organisationen i dess arbete inom ditt kompetensområde.

Som funktionsansvarig och byggarbetsmiljöspecialist bidrar du till att programmet bedriver ett aktivt och strategiskt säkerhetsarbete genom att du bland annat:

  • leder arbetet med utveckling av systematiska arbetssätt inom programmet i enlighet med Trafikverkets riktlinjer för byggarbetsmiljö och ISO 45001
  • arbetsleder och säkerställer att programmets specialister och projektmedlemmar arbetar systematiskt och efter fastställda arbetssätt och rutiner
  • verkar för god kommunikation och samarbete mellan funktionen och övriga delar av programmet och Trafikverket
  • arbetar med övergripande frågor och analyser inom kompetensområdet till stöd för program- och projektledning
  • medverkar i revisioner inom kompetensområdet
  • håller i utbildningar för mindre grupper inom ditt kompetensområde

Program ERTMS är en utpräglad projektorganisation som sätter projektens framdrift i centrum men aldrig på bekostnad av säkerheten. Läs gärna om hela programmet nedan.

Förutom stöd från Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier - får du till din hjälp medarbetare med specialistkompetens inom byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet. Du får en unik chans att arbetsleda en stödfunktion inom ett av Trafikverkets största pågående projekt. Vill du ta ett nytt steg i din personliga utveckling och bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja bidra till att förbättra byggarbetsmiljö och säkerhetsarbetet. Du tar initiativ samt har god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Som ledare utmanar du, och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller YH-utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet, alternativt har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst något års erfarenhet av att arbetsleda personal, exempelvis som projektledare eller funktionsledare
  • har aktuell och relevant erfarenhet av operativt byggarbetsmiljöarbete
  • har god erfarenhet av att genomföra arbetsplatskontroller, skyddsronder eller annan typ av uppföljning av byggarbetsmiljöarbete
  • har goda kunskaper om gällande lagar, regler och föreskrifter inom byggarbetsmiljö
  • har god erfarenhet av att utveckla arbetssätt och genomföra övergripande analyser inom kompetensområdet

Därutöver behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärska Officepaketet. Vidare har du B-körkort då resor ingår i tjänsten.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbetsleda medarbetare på distans
  • har kunskap om banarbetsplanering
  • har arbetslivserfarenhet av strategiskt byggarbetsmiljöarbete
  • har något års arbetslivserfarenhet som KMA- (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller byggarbetsmiljöspecialist i större organisationer.
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 10/11 samt den 12/11 via Skype.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej