Inaktiv platsannons

Specialist byggarbetsmiljö Västlänken och Olskroken planskildhet i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist byggarbetsmiljö Västlänken och Olskroken planskildhet. Vi vill ha din ansökan senast den 19 oktober.

Som Specialist byggarbetsmiljö för program Västlänken och Olskroken planskildhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom byggarbetsmiljö och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!

Om jobbet

I rollen som specialist byggarbetsmiljö säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra och stödja projektledningen för Västlänken och Olskroken med frågor rörande byggarbetsmiljö samt el- och trafiksäkerhet
  • Delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
  • Följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter för byggarbetsmiljön
  • Följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplan för byggarbetsmiljö
  • Stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

  • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
  • har utbildning/kurser med inriktning mot byggarbetsmiljö och/eller trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot byggarbetsmiljö och/eller trafiksäkerhet järnväg
  • har goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området
  • har B-körkort

Det är meriterande om du har aktuell

  • erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
  • kunskap om eller erfarenhet av el- och trafiksäkerhet inom järnväg
  • erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt
  • erfarenhet av att ha arbetat i stora projekt med byggarbetsmiljöfrågor och/eller trafiksäkerhet järnväg alternativt elsäkerhet järnväg

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska behöver du vara bekväm i båda språken, både i tal och skrift.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna är planerade att hållas den 10/11 samt den 12/11 via Skype.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej