Inaktiv platsannons

Specialist Säkerhetsskydd i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Säkerhetsskydd. Vi vill ha din ansökan senast den 21 oktober.

Som specialist säkerhetsskydd på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet?

I rollen som specialist inom säkerhetsskydd får du en nyckelroll för att främja säkerhetskulturen i organisationen. Det innebär att du leder, bevakar och deltar i nätverk inom säkerhetsskyddsområdet samt bidrar med din kunskap och kompetens i utvecklings- och förbättringsarbete av arbetssätt. I dina arbetsuppgifter arbetar du med att stödja, genomföra och följa upp säkerhetsanalyser men även bistå vid säkerhetsskyddad upphandling och säkerhetsprövning. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning, vägleder vid tolkning av lagkrav samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom säkerhetsskyddsområdet. I rollen som specialist säkerhetsskydd genomför du utbildningar internt för medarbetare på Trafikverket i form av workshops och föredrag. Du agerar även rådgivare till verksamhetsområdet IKT(Informations-och kommunikationsteknik) i säkerhetsfrågor.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person som arbetar på ett självgående och analytiskt sätt med komplexa problem för att kunna dra slutsatser inför åtgärdsplaner. Du driver ditt arbete strukturerat för att leverera efterfrågade resultat i tid. Ditt sätt att kommunicera med andra människor anpassar du till mottagaren och du trivs i att förmedla budskap i olika forum såsom föredrag och workshops. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

  • Du har en akademisk examen med inriktning informationssäkerhet, IT-säkerhet, samhällssäkerhet eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Du har erfarenhet av att arbeta inom verksamheter med IT-relaterade skyddsvärden, säkerhetsskydd och säkerhetsåtgärder i informationssystem.
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Du har god förståelse i engelska i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har

  • Arbetslivserfarenhet av att tolka säkerhetsskyddslagen (2018:585)
  • Erfarenhet av att arbeta inom offentliga sektorn
  • Erfarenhet av att hålla föredrag och/eller workshops
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-21

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej