Inaktiv platsannons

Klimatspecialist i Göteborg

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Klimatspecialist

Sökes till Göteborg

Brinner du för klimat- och miljöfrågor? Har du erfarenhet av att driva forskningsprojekt på området och dessutom praktisk erfarenhet av anläggningsbranschen? Vill du vara med och flytta fram klimatarbetet på Peab ännu ett snäpp? Då hoppas vi att du ska söka vår nya tjänst som Klimatspecialist!

Miljön är ett prioriterat område för vår organisation. Hos oss arbetar en mängd olika funktioner med dessa frågor. För att ännu bättre kunna möta produktionens behov av stöd och för att kunna flytta fram våran position inom produktionsnära forskning satsar vi nu på en helt ny specialistroll, klimatspecialist. Som klimatspecialist kommer du ha två skilda men viktiga huvuduppdrag. För att kunna erbjuda produktionen riktigt bra stöttning behöver affärsområdet en dedikerad klimatspecialist/strateg som omvärldsbevakar, utvecklar arbetssätt och stöd i form av t.ex. mallar och utbildningar, leder erfarenhetsnätverk, fungerar som bollplank med mera. Produktionen kommer i mer komplexa projekt också att behöva direkt stöd med exempelvis utformning av klimatsmarta lösningar och klimatkalkyler. Detta blir det ena benet i din nya tjänst. Det andra benet ligger inom ramen för vår FoU-verksamhet och handlar om att söka finansiering och driva egna forsknings- och utvecklingsprojekt, främst inom klimat/miljö. Vi bidrar redan idag genom att finansiera och delta i branschforskning. Nu vill vi säkerställa mer egen utveckling och här blir du en nyckelspelare.

Vi söker dig som har doktorerat på klimatpåverkan inom anläggningsbranschen eller närliggande ämne /bransch som vi bedömer som relevant. Du behöver ha god vana i att skriva forskningsansökningar och hålla ihop forskningsprojekt. Helst har du dokumenterad erfarenhet av att ha både dragit in finansiering och drivit forskningsprojekt från idé till slut. Eftersom det är viktigt för rollen att du trivs i produktionsmiljö och förstår våra medarbetares verklighet bör du antingen ha egen erfarenhet av att arbeta i anläggningsbranschen eller erfarenhet av aktionsforskning, dvs forskat på plats i anläggningsprojekt. Det skulle även kunna röra sig om erfarenhet från närliggande branscher som vi bedömer som relevant. Sammanlagt bör du ha minst 10 års relevant yrkeserfarenhet.

För att lyckas bra och trivas är det viktigt att du är mer än en teoretiker. Du tycker det är intressant att sätta dig in i utövarnas verklighet och du har förmågan att visa det. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och kan ödmjukt men trovärdigt driva frågor och krav. Det är viktigt att du klarar av att framgångsrikt dela din tid och hitta tydlighet både för dig själv och ut i organisationen inom båda rollerna. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska för att samverkan med produktionen skall fungera optimalt. 

Vi lägger stor vikt vid att dina personliga egenskaper och drivkrafter ska passa såväl rollen som företagskulturen. Här är det viktigt med såväl ett starkt eget driv, en god förmåga att entusiasmera och samverka samt ett gott omdöme.

Placeringsort

Vi ser helst att du sitter i Göteborg men även Malmö eller eventuellt andra orter skulle kunna bli möjliga.

Ansökan

Vänligen bifoga meritförteckning och personligt brev i ett och samma dokument när du ansöker. I brevet önskar vi att du kort presenterar dig själv, dina relevanta erfarenheter och vad du vill bidra med hos oss.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-12-01

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)