Inaktiv platsannons

Projektchef Stora Projekt - Stockholm

Om tjänsten



Trivs du i rollen som ledare?

Vill du vara en del av ett företag som drivs av starka värderingar? Då kan jobbet som projektchef inom Skanskas verksamhet Stora Projekt vara utmaningen du letar efter. Välkommen med din ansökan!

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm, utbyggnad av Mälarbanan och järnväg i Sundbyberg.

Trafikverket och Stockholm stad är viktiga kunder, men regionen genomför även projekt åt andra kunder. Projekten är i regel stora med ordervärden mellan 100 Mkr och 3000 Mkr och är betydelsefulla för att lösa Stockholms trafikutmaningar samt skapa en trygg och trevlig innerstadsmiljö.

Vad går jobbet som projektchef ut på?

Att ha en ledande roll på Skanska innebär både inspirerande och tuffa utmaningar. I arbetet ingår främst att leda och genomföra projekt från tidigt skede fram till och med garantitidens slut, ansvara för och sätta mål för ekonomi, tidplaner, personalresurser, projektering och inköp och produktion i projekten. Du kommer att ha personalansvar för ett antal medarbetare som du ska finnas tillhands för. I jobbet ingår också att planera, upprätta och stämma av projektplan och projekttidplan och produktionskalkyl.

Vidare är du viktig förebild både internt och externt och ser till att Skanskas mål upprätthålls.

I jobbet ingår till exempel att

* delta i arbetet med den strategiska affärsplanen och därmed medverka i regionens utveckling

* upprätta och behålla goda kundrelationer

* leda och delta i framtagandet av nya projekt.

* periodvis fungera som anbudsansvarig parallellt med din ordinarie roll

Din profil

Vi söker dig som är på jakt efter nästa spännande utmaning och som har en högskoleutbildning i byggteknik, samhällsbyggnad och ledarskap eller motsvarande. Du är rutinerad och har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva stora infrastrukturprojekt i storleksordning 1000 Msek. Som yrkesperson är du såväl strategisk som relationsskapande.
I rollen som projektchef kommer du att ha personalansvar för ett antal personer, vilket innebär att det är viktigt att du är duktig på att hantera olika typer av människor. En viktig egenskap är att du är en organiserad och engagerad person som inspireras av att leda och utveckla dina medarbetare.

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling. Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige och utvecklas mot nya roller.

Intresserad?

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 november.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Hans Hogård på telefonnummer: 010-448 03 61.

Vi ser fram emot din ansökan!


Additional Information
Statements

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)