Inaktiv platsannons

Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm

Om tjänsten



Guldbron är invigd. Vill du bidra till att fler ädla komponenter monteras?


Framtidens Slussen blir en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen, kultur, restauranger och caféer.
Med femdubblad kapacitet att släppa ut vatten från Mälaren till Saltsjön minskas också risken för översvämningar i Stockholm och Mälardalen. Det säkrar vattentillgången för de cirka två miljoner människor som får sitt dricksvatten från Mälaren.


Avbördningsluckorna som reglerar Mälarens vattennivå ingår i den enskilt största entreprenaden i ombyggnaden av Slussen. Vi är i full färd att planera monteringen av dessa inkl. två mindre slussluckor samt två rörliga broar och söker nu en projektingenjör i stålblocket med fokus på kvalitet.

Spindel i nätet

Som projektingenjör är du en väldigt viktig resurs med ansvar för projektets stålkonstruktioner. Byggnadsdelarna omfattas av brostål, byggnadsstål, installation av lucksystem samt temporära stålkonstruktioner.

Du ingår i ett stålteam och kommer att ha nära samarbete med projektchef och produktionschef. Tillsammans med övriga medarbetare i projekten skapar du förutsättningar för en säker produktion med hög produktivitet, kvalitet samt lönsamhet.
  
Rollen innebär mycket kontakter med den egna projektgruppen och interna supportfunktioner, samt externa kunder, leverantörer, underentreprenörer och myndigheter.

Dina arbetsuppgifter innebär vidare att

• fungera som kvalitetsingenjör

• driva och samordna miljö- och arbetsmiljöarbetet för olika arbetsmoment

• ansvara för kvalitetsplanering

• upprätta montageplaner och montagetidplaner

• följa upp att montage genomförs i enlighet med riktlinjer i vårt
kvalitetssystem

• delta vid arbetsberedningar tillsammans med arbetsledare (montageledare) och identifiera montagespecifika risker

• följa upp och genomföra tillverkningskontroll hos underleverantörer

Vem är du?

Du har troligtvis en högskoleutbildning eller motsvarande teknisk examen i grunden. Vidare har du minst 5 års erfarenhet som projektingenjör eller motsvarande från byggbranschen eller maskininstallationer inom pappersindustrin, gruvnäring eller vattenkraft.

För att klara rollen behöver du ha god kunskap om dokumentationskrav och dokumentuppföljning av stålarbeten enligt regelverk. Det är meriterande att du har produktionserfarenhet av tillverkning och utförande av stålkonstruktioner enligt EN1090-2, EXC2/ EXC3 samt kompetens TR Stål N och fördelaktigt även IWS- IWE samt TR Stål K.

Då Slussenprojektet är ett omfattande projekt med många interna och externa kontaktytor och dokumenthanteringssystem så krävs att du är en god kommunikatör på svenska i tal och skrift och är välorganiserad med en god samarbetsförmåga.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 30 november.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)