Inaktiv platsannons

Mediechef i Stockholm

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Brinner du för att bygga starka varumärken och är vass på att navigera i den svenska mediedjungeln? Missa inte chansen att komma och jobba hos oss på Spendrups!

Spendrups är ett familjeföretag i fjärde generationen med en grundmurad passion för dryck. Idag är vi Sveriges största bryggeri med en stark portfölj av varumärken såsom Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Trocadero, Schweppes med flera. För att utveckla vår varumärkesbyggande förmåga ytterligare stärker vi nu upp vår marknadsavdelning med en mediechef.

Om rollen

Som mediechef kommer du att ha ett helhetsansvar för Spendrups mediestrategi. Uppdraget syftar till att optimera och effektivisera närvaro och investeringar av hela vår varumärkesportfölj. Det innebär att du ansvarar för strategi, planering, prioritering och uppföljning av våra mediainvesteringar och är ansvarig för relationen med vår mediebyrå.

Utöver traditionella och digitala medieköp och samarbeten arbetar vi mycket med strategiska sponsorskap, exempelvis SHL, Svenskt Trav, Idol, Way Out West, Lollapalooza och Årets Kock, vilket innebär att dessa också ingår i vår totala mediemix och omfattas av uppdraget.

Rollen innebär bland annat att du:

  • sammanställer och koordinerar Spendrups behov inom strategisk planering av reklam och kommunikation
  • utformar strategi-/planeringprocess tillsammans med byråer
  • effektiviserar arbetet genom att stötta i prioritering och briefing av varumärken och kampanjer
  • ansvarar för avtal, scope och kvalitén på mediebyråns arbete och leverans
  • ansvarar för Spendrups förhandlingar och relationer med media
  • ansvarar för att mäta och rapportera effektiviseringar från strategiska förhandlingar och mediepartnerskap 
  • leder och koordinerar arbetet med att implementera och utveckla output från auditering i medieköp
  • ansvarar för utformning och kvalitet på uppföljning och utvärdering av kommunikations-/reklameffekter
  • säkerställer att insikter och ”best-practice” från olika kategorier/kampanjer delas och appliceras inom fler områden hos Spendrups
  • arbeta med kompetenshöjande insatser internt (föreläsningar, utbildningar, playbooks) inom trender, konsumentinsikt och strategisk planering
  • värderar kundspecifika investeringar, t ex Buffé och Mersmak, inom ramen för medieeffektivtet

Du har en central roll med ett nära samarbete med marknads- och produktchefer och rapporterar till vår marknadsdirektör med placering på vårt huvudkontor i Vårby (fram till sommaren 2022 då vi flyttar till mer centralt läge). 

Krav för tjänsten

  • högskoleexamen eller motsvarande
  • lång erfarenhet (+5 år) av att jobba med strategisk medieplanering 
  • explicit erfarenhet av digital medieplanering
  • erfarenhet av budgetansvar
  • erfarenhet av att tyda rapporter/analyser/data inom konsumentinsikt
  • flytande i svenska i tal och skrift
  • erfarenhet både på byråsidan och på kundsidan är meriterande
  • god kännedom om regleringar inom alkoholhaltiga drycker är meriterande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är glad och positiv, har högt eget driv och en stor dos proaktivitet. Du trivs i en miljö som ger stor frihet och har höga krav på prestation och du får energi av att kunna utforma din egen väg mot målet. Vidare kan du hantera komplex information och har en förmåga att utifrån den dra slutsatser, kondensera och kommunicera essensen.

Som person är du också är en stark lagspelare, tycker om att samarbeta med andra och har lätt för att skapa nya relationer. Du får energi och inspiration av att vinna tillsammans och agerar med respekt för andras behov och bidrag och deltar i och accepterar gemensamma beslut.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande.  

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 29 november
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid
Placeringsort: Stockholm

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej