Inaktiv platsannons

Verksamhetssamordnare Trafik Stockholm i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksamhetssamordnare Trafik Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 25 november.

Som Verksamhetssamordnare på Trafik Stockholm och Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Trafikverket söker nu en verksamhetssamordnare till Trafikområde Öst/ Stockholm. Som verksamhetssamordnare kommer du att  koordinera, samordna och driva utveckling i verksamheten Trafik Stockholm vilket är en samarbetsplattform för fler organisationer; i dagsläget Trafikverket, Stockholm stad, Trafikförvaltningen och Nacka kommun. Vi vill få ännu bättre driv i att utveckla varumärket Trafik Stockholm, vill du vara med på resan?

Som verksamhetssamordnare är du föredragande för Trafik Stockholms styrelse och ska vid varje styrelsemöte rapportera ekonomi och verksamhet. Du koordinerar och säkerställer genomförandet av fattade beslut samt planerar och tar fram verksamhetsplan för verksamhetens utvecklingsdelar för nästkommande tre verksamhetsår, med förslag till verksamhetsplan och budget. Därtill rapporterar du årligen verksamhetens omfattning, effekter samt måluppfyllelse. Du koordinerar arbetet mellan de fyra beredningsgrupperna (utvecklingsdelarna), styrelsen samt för samordning med enhetschefen tillika din närmaste chef.

Du samarbetar och kommunicerar mycket, både inom Trafikverket, men också med parterna inom Stockholm stad, Trafikförvaltningen och Nacka kommun. Du ingår i flera forum som tillsammans arbetar med utveckling, samordning och koordinering där du tar särskilt ansvar för att verksamheten koordineras med övriga parter både på lång och kort sikt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och van att driva egna ärenden självständigt. Du har du en god prioriteringsförmåga med hänsynstaganden för olika organisationers nytta och intressen. Du är bra på att kommunicera och samarbeta med olika parter både internt och externt. Och viktigast av allt, Du vill vara "en i gänget" och vara med och bygga varumärket Trafik Stockholm.

Vi söker dig som har

  • flerårig aktuell yrkeserfarenhet inom transportsystem och koordinerande/samordnade roller där du haft kontakt med externa samarbetspartners och organisationer
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom samhällsbyggnad, samhällsekonomi, transportsystem, teknik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • mycket god datavana och kunskaper i Officepaketet
  • körkort för personbil och uttrycker dig mycket väl tal och skrift i svenska

Vi ser det som meriterande om du har

  • kunskap och erfarenhet av att arbeta med samordning och koordinering av transport- och trafikpåverkande åtgärder
  • drivit utvecklings- och förändringsarbete
  • goda kunskaper i engelska
  • kunskap/erfarnehet inom vägtransportsystemet
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Fackliga kontaktpersoner: SACO - Emilia Tennmyr 0101242287, SEKO - Madelene Berglund 0761352128 och ST - Joakim Sjölund som nås på joakim.sjolund@trafikverket.se

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-25

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej