Inaktiv platsannons

Kundtjänsthandläggare/receptionsvärd i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare/receptionsvärd. Vi vill ha din ansökan senast den 19 november.

Som kundtjänsthandläggare/receptionsvärd på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Är du serviceinriktad, tycker om att möta nya människor och arbeta i ett högt tempo? Då kanske det här är jobbet är för dig! Till Förarprovskontoret i Stockholm City söker vi nu kundtjänsthandläggare/receptionsvärd.

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra kunder i receptionen men framförallt ute i vårt stora väntrum. Vårt kontor besöks dagligen av cirka 800 kunder. Som kundtjänsthandläggare/receptionsvärd är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att möta kunderna och guida dem i sitt ärende så alla hittar rätt.

Du arbetar självständigt och med starkt kundfokus för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du är ensam i din roll bland besökarna och är ständigt i rörelse under hela ditt arbetspass. En viktig del i ditt arbete är att du informerar och bemöter våra kunder professionellt för att ge dem bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. En del av kommunikationen till våra kunder görs via headset, där du gör olika utrop. 

I rollen ingår även att hjälpa våra kunder vid fotografering för körkort och svarar på frågor rörande bestämmelser om Förarprov. Du arbetar med dator som hjälpmedel där du bland annat jobbar i vårt bokningssystem och handlägger ärenden vid behov.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad och tycker om att möta nya människor. I denna roll behöver du enkelt kunna anpassa dig till nya omständigheter och vara lugn och trygg för att kunna möta kunders olika känsloyttringar. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett tydligt och respektfullt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren. Då en del kommunikation sker via headset behöver du vara bekväm med att prata i mikrofon.

Vi söker dig som har

  • gymnasiekompetens
  • några års aktuell erfarenhet av arbete i reception inom myndighet
  • några års aktuell erfarenhet av att hantera stort flöde av fysisk kundkontakt
  • erfarenhet av att handlägga myndighetsärenden
  • en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska

Det är meriterande om du har

  • en god förmåga att uttrycka dig väl på spanska
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är preliminärt planerade att genomföras v. 49 den 2 december och den 4 december.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-19

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej