Inaktiv platsannons

Specialist Teleteknik i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Teleteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 3 december.

Som Specialist Teleteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Det här är en tjänst för dig som har ett stort intresse för teknik och en vilja att utvecklas inom området teleteknik, oavsett om du har flera år inom området eller nyligen avslutat dina studier. Kanske arbetar du idag med el/teleteknik inom järnväg eller så har du avslutat eftergymnasial utbildning inom elteknik. Du som inte har branscherfarenhet kommer att, utifrån din erfarenhet och kompetens, få introduktion, internutbildning och en erfaren mentor.

Om jobbet

Som teknisk specialist inom teleteknik/ITS kommer du att arbeta som rådgivare och kunskapsstöd i investeringsprojektens alla skeden, från planering till genomförande. Du arbetar bland annat med funktionellt kravställande i olika skeden, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser.

I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd inom ditt specialistområde. Ibland koordinerar du även teknikstödet för hela systemområdet. Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor är ett naturligt inslag i verksamheten.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god förmåga att planera samt strukturera och god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. 

Vi söker dig som

  • har teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning 180 hp (120 p) med inriktning mot teknik alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Meriterande är om du

  • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom teleområdet samt av entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen.
  • har erfarenhet av arbete med teleteknik inom järnvägsprojekt eller annan form av infrastruktur inom tele
  • har kunskap om ITS (intelligenta transportsystem)
  • är certifierad inom fiberteknik
Övrig information

Placeringsort: Örebro, Eskilstuna eller Stockholm

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer beräknas hållas via Skype under perioden 14-16 december.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-03

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej