Inaktiv platsannons

Projektledare i Jönköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 13 december.

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch?

Trafikverket Investering söker en projektledare till distriktets många pågående och kommande projekt. Vi har många typer av väg- och järnvägsprojekt med varierande komplexitet. De olika skedena i ett projekt gör att olika kompetenser behövs, då projekten sträcker sig från tidig planering till färdig infrastruktur. Därför söker vi just nu dig med lång erfarenhet som projektledare. Med den bredd av projekt som finns på Trafikverket Investering kan vi anpassa rollen så att just du får rätt utmaning. 

Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har tidigare arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av projekt inom samhällsbyggnad exempelvis gatu-, väg- eller järnvägsprojekt

För att lyckas i rollen som projektledare drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Likaså har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer planeras att hållas via Skype under vecka 2 2021.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-13

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej