Inaktiv platsannons

Biträdande utredare miljö i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande utredare miljö. Vi vill ha din ansökan senast den 11 december.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som biträdande utredare inom miljöområdet med inriktning mot vatten och kemikalier kommer du att arbeta med riskbedömningar och skydd av vatten och vattenanknutna värden i anslutning till den statliga infrastrukturen. Du kommer att utföra översiktliga riskbedömningar enligt Trafikverkets riskbedömningsmetodik samt även granska fördjupade riskbedömningar som görs av Trafikverkets regioner. Teamet du ingår i ger expertstöd till övriga Trafikverket och kommunicerar med andra myndigheter och organisationer om Trafikverkets arbete med skydd av vatten. Du kommer bistå i detta arbete. I arbetsuppgifterna ingår att göra GIS-analyser och ta fram geografiska bristbeskrivningar för konfliktpunkter mellan statlig infrastruktur och skyddsvärt vatten. Du kommer även ingå i ett projekt som syftar till att öka takten i genomförandet av riktade miljöåtgärder i befintlig infrastruktur. Din uppgift i projektet är att bidra med att ta fram planeringsunderlag inför genomförandet av åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 240p inom kemi- hydrologi/hydrogeologi eller vattenteknik eller motsvarande som Trafikverket bedömer likvärdig.
  • har kunskap om  riskbedömningsmetodik och erfarenhet av riskbedömningar och skydd av vatten kopplat till vägar och järnvägar.
  • har kunskap om och erfarenhet av att utföra GIS-analyser för konfliktobjekt mellan vägar och järnvägar och skyddsvärt vatten.
  • har erfarenhet av att arbeta med miljökemi kopplat till vatten.

Det är meriterande om du

  • har kunskap om svensk vattenförvaltning.
  • har kunskap om och erfarenhet av riskbedömningar och skydd av vatten i anslutning till både vägar och järnvägar.

Som person ser vi att du är analytisk, strukturerad och kan jobba leveransfokuserat med förmåga att se helhet i frågeställningar. Du behöver också tycka om att samarbeta då tjänsten är teamworkbaserad.

Övrig information

Valbara placeringsorter: Borlänge alt. Solna.

I denna tjänst kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-11

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej