Inaktiv platsannons

Specialistsäljare inom Hybrid Datacenter till Atea i Borlänge

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Borlänge dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på hybrida datacenterlösningar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget 

Du kommer att arbeta med våra kunder i hela Dalarna. I denna roll kommer du att äga ansvaret för datacenterområdet på några av Ateas mest strategiska kunder på vår marknad, både inom offentlig och privat sektor. Du kommer att arbeta i kundteam, driva försäljning och ansvara för affärsrelationen inom ditt område. Du kommer arbeta proaktivt för att alltid säkerställa den bästa lösningen för kunden i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, våra lösningsarkitekter och konsulter. Du kommer arbeta med att tolka kundbehov, omvandla behov till lösningsförslag, prissättning och förhandling. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya intressanta utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, våra leverantörer och kunder. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Skapa och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision, verksamhetsnytta och rådande konkurrenssituation
  • Säkerställa hög kundnöjdhet genom träffsäkerhet i vårt erbjudande och snabb, kvalitativ återkoppling på kundens förfrågningar
  • Ansvara för affärsmöjligheter inom hybrida datacenterområdet
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos kunden 
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partners inom området
  • Föra ut information om Ateas erbjudande 

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 

Du är affärsmässig, självständig, utåtriktad och har en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Att inge förtroende är viktigt, likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. Vidare besitter du förmågan att inspirera, både kundteam och kunden. Förmåga att uttrycka dig professionellt och övertygande i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav. 

Andra viktiga egenskaper är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. Du bör ha övergripande förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör ha erfarenhet av arbete med framtagning av lösningsförslag inom datacenterområdet och erfarenhet inom framförallt Cisco Systems, Dell samt HPE.

För att lyckas i tjänsten som specialistsäljare bör du ha några av följande: 

  • Erfarenhet från lösningsframtagning och försäljning av datacenterlösningar, on-prem- samt molnlösningar
  • Kunskaper inom Microsoft Azure och/eller AWS
  • Goda relationer och erfarenhet av samarbete med Cisco Systems, Dell och HPE
  • Kunskap inom backuplösningar
  • Kunskap inom virtualiseringsplattformar
  • Stort intresse för kunders verksamhet  
  • Förmåga att delegera och följa upp kollegors arbete
  • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska, samt att du har B-körkort  

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Borlänge | IT | Heltidsjobb (förstajobb)