Inaktiv platsannons

Djurvårdare och djurvärdar (säsongsanställningar) till Furuviksparken i Stockholm

Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för tusentals barn och vuxna varje dag.

Om tjänsten

Är du lika förtjust i kloka schimpanser som pirriga karuseller och snurrig sockervadd? Har du ett brinnande intresse för djur och natur och vill förmedla din kunskap till våra gäster för att öka deras förståelse om våra djur? Då är detta din chans!

Djurvårdare

Nu söker vi djurvårdare till sommarsäsongen 2021. Vi söker dig som med ditt engagemang och genuina intresse för djur och service vill vara med och bidra till våra gästers helhetsupplevelse och skapa minnen som får dem att längta tillbaka till oss. Utöver att guida och förmedla kunskap om våra djur kommer du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter inom djurhållning såsom utfodring, anläggningsvård, berikning och djursjukvård. Vi söker dig som har en påbörjad eller avslutad djurutbildning på minst gymnasienivå med inriktning djurkunskap eller motsvarande. Har du foderlära är det meriterande så även praktisk erfarenhet av djurvård. B-körkort är ett krav.

En av våra djurvårdarroller kommer att kombineras med en roll som zoopedagog. Detta innebär att du också kommer att utbilda och informera våra gäster om våra djur och det viktiga bevarandearbete som djurparker bedriver. Detta sker genom publika matningar där information ges via mikrofon men också via guidningar av olika grupper samt handledning av de zooskolor som utförs i parken. I denna roll kommer du att möta allt i från familjer och barngrupper till elever som läser olika djurkurser på gymnasiet och vi söker dig med dokumenterad kunskap om djur och avlagd examen inom exempelvis biologi, etologi, zoologi eller motsvarande. Det är också viktigt att du gillar att stå på scen och är van vid att hålla presentationer och handleda grupper. 

Djurvärdar

Utöver djurvårdare söker vi i år också djurvärdar. I denna roll arbetar du nära våra gäster, för att informera om djuren och om djurparkernas viktiga uppgift. Utöver detta kommer du vid behov att hjälpa våra djurvårdare med sedvanliga arbetsuppgifter inom djurhållning såsom utfodring, anläggningsvård och berikning. Till denna roll söker vi dig som har en pågående utbildning inom djurvård, som älskar djur och vill lära dig mer om hur djurvårdaryrket fungerar. 

Mer om tjänsterna

I alla våra djurvårdarroller kommer du att arbeta delvis självständigt och det är därför viktigt att du trivs med detta och vågar ta egna initiativ. Vidare söker vi dig som är flexibel, stabil och som kan behålla lugnet när arbetstempot är högt.

Rollerna är säsongsanställningar under perioden maj-augusti. Arbete på helg förekommer regelbundet. Vi letar både efter dig som är intresserad av att arbeta heltid och dig som är intresserad av att arbeta deltid. 

Sista ansökningsdagen är den 14 februari, men urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida, www.magisksommar.se.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Turism, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Turism | Deltidsjobb