Inaktiv platsannons

Verksamhets-/kravanalytiker inom digital arbetsplats i Malmö

Om tjänsten

Det här jobbet är hämtat från Arbetsförmedlingen, rekryteringen utförs inte av Manpower Vill du vara med och jobba med Skatteverkets interna digitalisering och utveckling av vår digitala arbetsplats? Vi söker en verksamhets-/kravanalytiker till Administrativa avdelningens arbetsplatsenhet.

Vårt uppdrag är att skapa attraktiva arbetsplatser där lokaler, den fysiska och den digitala arbetsplatsen samverkar för en god arbetsmiljö. Vår drivkraft är att verka för en god användarupplevelse och det vi skapar ska ge verksamhetsnytta.

Om jobbet
Du arbetar främst med den digitala arbetsmiljön ur ett verksamhetsperspektiv. Du medverkar proaktivt till en kontinuerlig förbättring av våra tjänster och mobila enheter. Ditt arbete utgår från användarens förutsättningar och upplevelse samt utifrån ett helhetsperspektiv. Rollen ställer krav på att du kommunicerar tvärfunktionellt, det vill säga med flera olika delar av verksamheten. För att på så sätt säkerställa att alla intressenter och slutanvändare får ut önskad nytta. När behovet av utvecklingsprojekt identifierats är det din uppgift att involvera intressenter och utreda möjliga affärsnyttor genom intervjuer, workshops och fältstudier. Det ingår också att kartlägga och prioritera funktionella och icke-funktionella krav samt omvandla dessa till tydliga underlag för utvecklare och beslutsfattare. Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan.

Du tillhör arbetsplatssektion 4 på arbetsplatsenheten på Skatteverkets administrativa avdelning. På vår sektion är vi ca 15 kollegor. I sektionens ansvarsområde ingår även att arbeta med planering och utveckling av arbetsplatsernas utformning, både fysisk och digital. En av våra uppgifter är att fånga verksamhetens behov av tjänster som it-avdelningen levererar inom ramen för it-arbetsplats dvs dator, telefoni, digitala möteslösningar, samarbetslösningar och skrivare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- kunna arbeta självständigt men också i team
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- vara flexibel och öppen för förändring
- ha ett intresse för digital utveckling

Du ska även:

- akademisk examen
- ha dokumenterad aktuell erfarenhet av kvalificerad kravhantering och kravanalys
- vara väl förtrogen med Microsofts produkter (Skype, Exchange, Outlook och Sharepoint m.fl.).

Det är önskvärt att du har erfarenhet av interaktionsdesign. Det är även önskvärt att du har dokumenterad erfarenhet av agilt arbetssätt tex inom ramverket SAFe samt gärna verktygskunskap i Jira.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Publicerad den

26-12-2021

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan
Ort
Malmö
Antal timmar per vecka
8 - 40
Typ av kontrakt
Sommarjobb
Typ av jobb
Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Malmö | Omvårdnad | Sommarjobb | Annan

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis