Inaktiv platsannons

Miljöspecialist med inriktning naturmiljö i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Miljöspecialist med inriktning naturmiljö. Vi vill ha din ansökan senast den 14 februari.

Som miljöspecialist med inriktning naturmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I den här spännande rollen som miljöspecialist inom naturmiljö och även till viss del inom kulturmiljö, har du förutom det dagliga arbetet möjlighet att medverka i arbetet med regelverk, miljötekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, omvärldsbevakning samt att delta i relevanta branschorganisationer. 

Du kommer att vara placerad på verksamhetsområdet Underhåll där du arbetar med miljöfrågor inom landskapsområdet. Du kommer framför allt att vara ett expertstöd inom naturmiljöområdet och i viss utsträckning även olika kulturmiljöfrågor. Du ger stöd till olika delar av underhållsverksamheten inom väg- och järnvägsdistrikten. En stor del av arbetet är att tillsammans med underhållsdistrikt Väst genomföra s.k. riktade miljöåtgärder, där tidigare brister byggs bort och där det krävs naturvårdsbiologiskt och skötselinriktat kunnande. Exempel på åtgärder är restaureringar av alléer, vägkanter, nya faunapassager och kulturobjekt. Du kommer också ansvara för inventeringar av exempelvis alléer, artrika infrastrukturmiljöer och kulturmiljöobjekt.

Du kommer att alternera kontorsarbete med arbete ute i fält. Du har mycket kontakt med entreprenörer, projektledare och andra specialister inom olika områden. Du kommer att ha regional förankring, men jobbar på en nationell enhet och med kollegor i hela landet.

I rollen ingår det även att:

  • ta fram anläggningsspecifika krav för investeringsprojekt samt lämna expertutlåtande vid handläggning av lednings- och anslutningsärenden
  • delta i mottagande av nybyggda anläggningsdelar från investeringsverksamheten
  • arbeta med regelverk
  • svara på remisser och frågor från allmänheten och olika myndigheter
  • utbilda och informera samt initiera och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt
  • hålla dig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom ämnesområdet

Det finns möjlighet att ingå i ett kompetensnätverk där du kan utvecklas i de frågor du brinner för. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra miljöspecialister samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom hela organisationen - vilket vi ser som en stor styrka!

 

Kvalifikationer

Vi ser att du har:

  • flerårig arbetslivserfarenhet av naturmiljöfrågor inom samhällsbyggnadsbranschen
  • en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning ekologi om minst 120 p / 180 hp
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • har vana av att arbeta med geografiska informationssystem (GIS)
  • har erfarenhet av inventering i infrastrukturmiljöer
  • har upprättat skötselbeskrivningar för naturmiljöer
  • har utfört naturvärdesbedömningar
  • har utfört miljökonsekvensbeskrivningar
Övrig information

Information kring rekryteringen kommer löpande till din mail så håll god uppsikt över din inkorg under perioden efter att anöknignstiden har gått ut. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet och mer info kring det skickas till din mail om du gått vidare i processen eller inte. 

Digitala interjvuer planeras att hållas under vecka 9. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-14

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej