Inaktiv platsannons

Specialist elkraft inom frekvensomriktare i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist elkraft inom frekvensomriktare. Vi vill ha din ansökan senast den 14 februari.

Som Specialist elkraft inom frekvensomriktare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker dig som vill arbeta med och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftkomponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning.

Statiska frekvensomriktare utgör kärnan i järnvägsnätets kraftförsörjning och skapar förutsättningar för grön omställning med allt mer transporter på järnväg. Trafikverket bygger hela tiden ut och förstärker kraftförsörjningen för att möta den ständigt växande efterfrågan på järnvägstransporter. Du ska vara med och säkerställa att alla statiska frekvensomriktare vi installerar bidrar till att stabilisera och förstärka järnvägens elnät som präglas av ständiga lastförändringar och störningar och möjliggöra att alla tåg från godståg till framtidens höghastighetståg får den effekt de behöver.

Du kommer att fungera som stöd i projekt vid nyanskaffning och utveckling av frekvensomriktare. I dessa sammanhang kommer du att föra diskussioner med leverantörer och Trafikverkets tekniska specialister. Du kommer delta i verifieringsarbetet men även arbeta med kravställning och internationell standardisering inom området statiska frekvensomriktare.

Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat och en omväxlande tjänst där kontorsarbetet växlas med anläggningsbesök och möten med leverantörer. Det kan även någon gång om året förekomma resor för att ha möten med järnvägsförvaltare och leverantörer i Europa. Tjänsten har därför även en internationell prägel.

Du kommer att vara en av våra specialister inom statiska frekvensomriktare och du kommer att jobba tätt tillsammans med en till person med specialistkunskaper inom detta område. 

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du en god problemlösare med väl utvecklad analytisk förmåga. I rollen har du många kontakter, både internt och externt, därav ser vi att det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som

  • har Civilingenjörsexamen eller en Master of Science inom elkraft. Alternativt annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom elkraft
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med statiska omriktare för banmatning eller HVDC-utrustning
  • har en god kunskap om kraftförsörjningen för det svenska järnvägsnätet
  • har en förståelse för det elektriska samspel som sker mellan kraftanläggningarna, järnvägsfordonen och det publika 50 Hz-nätet.
  • har arbetat med idrifttagning, provplanering och utförande av verifierande prov av elkraftanläggningar
Övrig information

Resor förekommer i tjänsten

#LI-PS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-14

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej