Inaktiv platsannons

Digital projekthantering - Datasamordnare i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Digital projekthantering - Datasamordnare. Vi vill ha din ansökan senast den 26 februari.

Som Datasamordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som Datasamordnare för digital projekthantering kommer du att arbeta som funktionellt BIM-stöd till investeringsprojekten så att digital projekthantering utförs enligt ställda krav och rutiner samt säkerställa att kravställande och leveranser i konsult- och entreprenaduppdrag sker enligt Trafikverkets krav och behov. Du kommer också att medverkar i att ta fram uppdragsbeskrivningar. 

I tjänsten ges möjlighet att medverka vid utveckling av BIM i investeringsprojekt och att fungera som stöd i förvaltning och utveckling av kravdokument. Du kan därtill komma att medverka i utvecklingen av ett nationellt arbetssätt och omvärldsbevakning samt delta i nationella arbetsgrupper. Dina kollegor på sektionen består av andra datasamordnare och mätningsingenjörer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • har körkort för personbil.
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) alternativt har du annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har aktuell och relevant erfarenhet/kunskap av BIM i projektering.
  • har erfarenhet av att arbeta med kravhantering.
  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer så som Chaos, IDA/ProjectWise, SharePoint, AutoCAD och Microstation.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av standardiseringsarbete.
  • har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt.
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande, relationshandlingar och avslut) eller likvärdig.
  • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik.

Som vår nya kollega ser vi att du är nyfiken, kan utmana och tänka nytt. Du är ansvarstagande, har god analysförmåga och ett eget driv. Då arbetet innebär kontakter med både interna och externa parter är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du faktiskt trivs i samarbeten.

Övrig information

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Luleå och Umeå

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-PL1

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-26

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej