Inaktiv platsannons

Kom och stötta Underhållsdirektören som Chefsassistent i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kom och stötta Underhållsdirektören som Chefsassistent. Vi vill ha din ansökan senast den 1 mars.

Som Chefsassistent på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu har du möjlighet att bli en viktig kugge i hjulet hos oss på Underhåll!

Om jobbet

I rollen som chefsassistent arbetar du nära Underhållsdirektören, och dennes ledning, som ett administrativt stöd i genomförandet av det dagliga arbetet inom verksamhetsområde Underhåll.

Du växlar mellan de huvudsakliga administrativa arbetsuppgifterna som att planera möten och föra protokoll, göra presentationsmaterial, genomföra beställningar, boka resor och möten samt sköta kalendrar. Myndighetsgrundande ansvar som faktura- och ärendehantering, diarieföring och utlämning av handlingar, beslutshantering, delegeringar och annan ledningsdokumentation är en viktig del i ditt uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår också att sammanställa och följa upp viss statistik och rapporter samt hantering av hantering av information i SharePoint. En viktig del är att självständigt bedöma inkommande information, och samordna den på ett effektivt sätt, både inom Trafikverket och mot kunder, leverantörer och allmänhet.

För att verkligen komma till din rätt i rollen trivs du med att flexibelt prioritera mellan de olika arbetsuppgifterna, och har inga problem med att ha en dynamisk planering som förändras efter behov. Du behöver tycka om att ha mycket kontaktytor och vara bekväm och självgående i värdegrundsbaserade åtaganden som innefattar förståelse för integritet, sekretess och offentlighet. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du initiativtagande som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga som bidrar till att du agerar smidigt i alla sammanhang. Att ge professionellt och effektivt stöd, såväl internt som i externa kontakter är en självklarhet för dig. Ditt agerande präglas av integritet och du har inga problem att omprioritera och anpassa i ditt strukturerade arbetssätt.

Vi söker dig som

  • har avslutad gymnasieutbildning
  • har flerårig erfarenhet av liknande självständiga administrativa arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning
  • har tidigare erfarenhet av och förståelse för hantering av offentlighets- och sekretessuppgifter
  • har god datorvana med mycket goda kunskaper i MS Officepaketet
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har goda kunskaper inom informationshantering (SharePoint-miljö)
  • har kunskap om administrativa krav gällande informationssäkerhet
  • har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll på motsvarande nivå inom statlig myndighet
  • har viss utbildning relaterat till offentlig förvaltning
Övrig information

Intervjuer sker via Skype eller i Solna

Placeringsort: Solna

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-01

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej