Inaktiv platsannons

Utredningsledare Planering i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredningsledare Planering. Vi vill ha din ansökan senast den 8 mars.

Som Utredningsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och uppgradera järnvägen? I så fall hittar du här en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter hos oss, du kommer att ingå i teamet "Program Uppgradering järnväg". Till programmet rekryterar vi nu en erfaren utredningsledare.

Syftet med Program Uppgradering Järnväg är att skapa förutsättningar för ett uppgraderat och digitaliserat järnvägssystem, som bidrar till att stärka konkurrenskraften för den svenska ekonomin. Programmets utgångspunkt är i det övergripande transportpolitiska målet att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet.

Programmet ska på en strategisk, taktisk nivå styra samt samverka och följa och koordinera arbeten med uppgraderingen av det Svenska järnvägssystemet med ett tänkt mål år 2050. I uppdraget ingår även att identifiera kritiska frågeställningar, prioritera, utreda och leda projekt för att bidra till den övergripande målbilden. I det ingår även att ta fram beslutsunderlag i form av rekommendationer till åtgärder på systemnivå, samt underlag till styrande och stödjande dokument.

Om jobbet

Som utredningsledare deltar du aktivt i arbetet med att identifiera aktiviteter och åtgärder som behöver samordnas, koordineras och som kräver ytterligare utredningar med anledning av de projekt som pågår och planeras i svenska järnvägssystemet, exempelvis utrullningen av ERTMS. I arbetet ingår även att säkerställa att hänsyn tas till andra ny- och reinvesteringar som påverkas samt till en effektiv förvaltning av järnvägssystemet. Du kommer att få huvudansvar för ett eller flera delområden inom ramen för programmets uppdrag med komplexa utredningar som kräver en hög grad av intern förankring och samordning med berörda delar inom Trafikverket och med externa intressenter i järnvägssystemet. Du representerar även Trafikverket i olika externa sammanhang nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • har akademisk utbildning om minst 240 hp med inriktning mot teknik och/eller fysisk planering eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet som motsvarar utbildningsbehovet.
  • har flerårig erfarenhet från process- och förändringsledning.
  • har erfarenhet av att genomföra komplexa utredningar inom järnvägssystemet.
  • har god kunskap om den fysiska- och ekonomiska planeringsprocessen som föreligger inom järnvägssektorn.
  • har kunskap om multimodala transporter.

Det är meriterande om du

  • har kunskap om affärsmodeller inom järnvägssektorn.
  • har kunskap om järnvägssektorns bidrag och långsiktiga påverkan på samhällsekonomi och samhällsutveckling.

Som person är du självgående och van vid att självständigt planera din verksamhet vilket innefattar att planera, driva och leda komplexa utredningar. Då arbetet innebär en hög grad av samordning och kontakter är det viktigt att du har en god samarbets- och pedagogiskt kommunikativ förmåga. Arbetet kan komma att kräva internationella kontakter vilket innebär att du behöver ha goda språkkunskaper i engelska.

Övrig information

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Luleå

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-08

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej