Inaktiv platsannons

Regional samhällsplanerare (vikariat) i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Regional samhällsplanerare (vikariat). Vi vill ha din ansökan senast den 9 mars.

Som Regional samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en ny medarbetare med placering i Göteborg eller Trollhättan.

Som regional samhällsplanerare kommer du att ha kommunansvar för utvalda kommuner i Västra Götaland och samordna kommunernas bebyggelseplanering med den statliga infrastrukturen utifrån en aktiv dialog med kommunerna. Du är med tidigt i samhällsbyggnadsprocessen där nya eller förändrade behov inom transportinfrastrukturen ska identifieras och hanteras.

I din roll ingår att arbeta för att säkerställa att Trafikverket är en efterfrågad och naturlig dialogpartner redan innan detaljplaner är färdigställda likväl som granskning av detalj- och översiktsplaner, väg- och järnvägsplaner samt bygglov. Du har huvudansvaret för dialogen med kommunerna, både politiker och tjänstemän. Du ansvarar för att Trafikverkets intressen tillgodoses i den fysiska planeringen samt för att lämna Trafikverkets yttranden om exempelvis översiktsplaner, detaljplaner, bygglov och täkter enligt Plan- och bygglagen och Miljöbalken.

Tjänsten är komplex och kan närmast beskrivas som en "spindel i nätet"-funktion inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering. Arbetet sker i tätt samarbete med andra samhällsplanerare på enheten men också med övriga funktioner inom Trafikverket, som åtgärdsplanerare, utredare, trafikingenjör samt projektledare på investering och underhåll. Du involveras i en stor mängd frågor av olika karaktär.

Den organisatoriska placeringen för tjänsten är inom verksamhetsområdet Planering i Region Väst på enheten Samhällsplanering med ca 20 personer och du rapporterar till enhetschefen.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och van vid att driva dina ärenden på egen hand. Du är analytisk och har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar där du på ett kreativt sätt finner lösningar. Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har lätt för att både skapa och underhålla relationer. Befattningen ställer också höga krav på att kunna kommunicera både skriftligt och muntligt, där du har en god pedagogisk förmåga. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen 180hp (120p) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad eller fysisk planering, alternativt har du annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har något års erfarenhet av arbete med samhällsplanering ifrån verksamheter med liknande samhällsplaneringsprocesser alternativt kommunal och/eller statlig fysisk planering
  • har arbetat med Plan- och bygglagen (PBL), Miljöbalken (MB) samt Väglagen (VägL) och/eller Lagen om byggande av järnväg (LBJ) och omsatt dessa i praktiken
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är ett vikariat med start 2021-05-01 tom 2022-10-31

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-09

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej