Inaktiv platsannons

Modellsnickare till Concept Center i Göteborg

The best place to work in the Global Automotive Industry. Join us on this exciting journey into the future, we want to hear from you!

Om tjänsten

 

Inom Produktutveckling ansvarar vi för den tekniska utvecklingen av bilarna. I vårt dagliga arbete omvandlar vi idéer till innovationer för att uppfylla högt ställda krav på framtidens fordon. Vi använder avancerade metoder och tar hjälp av den senaste teknologin för att utveckla världens säkraste bilar. 

 

Vad erbjuder vi. 
Concept Center är en del av utvecklingsenheten på Volvo Cars och vi bidrar med framtagning av detaljer och objekt till provobjekts och konceptbils-processen. Vi arbetar med allt ifrån enstaka prototypdetaljer till kompletta bilar och mest uppmärksamhet får nog de Konceptbilar som vi tar fram för olika marknadsaktiviteter. 

I verksamheten ingår två grupper med totalt ca 20 medarbetare som arbetar i olika material och tekniker. Teknikerna vi använder är bland annat traditionella modellsnickarmetoder, många gånger förfinade och vidareutvecklade för att passa in i våra verksamheter med dess behov och krav. Underlag och information inom Produktutveckling är helt digitaliserad vilket ställer krav på kompetens även inom detta område.

Bland annat jobbar vi i modellmaterial så som epoxiblock, frigolitblock, aluminiumprofiler etcetera men vi tar även fram plast- eller ler-detaljer som bearbetas i våra fräsmaskiner, vilket gör att den som jobbar hos oss måste genomgå och vara godkänd vi medicinsk kontroll för bland annat härdplast hantering. 

Har du kunskaper inom finsnickeri och en kreativ ådra så kan detta vara en ny och spännande utmaning!

 

Vad kommer du att utföra
Som Modellsnickare hos oss kommer du från CAD-underlag tillverka prototyper, verktyg, mallar, detaljer mm, huvudsakligen i härdplaster och modellmaterial, med lämplig teknik.

En annan viktig arbetsuppgift är att anpassa befintliga prototyper till ny utgåva och i vissa fall även montera dessa i provobjekt såsom till exempel bilar eller attrapper.

För att kunna utveckla din egen och verksamhetens samlade kompetens ingår i rollen att aktivt hitta nya och/eller utveckla befintliga metoder/tekniker.


Förutom detta ingår det att:

  • aktiv bidra i lagarbetet så att laget når sina uppsatta mål och KPI samt aktivt delta i verksamhetsutvecklingen av rutiner, arbetssätt och metoder. 
  • säkerställa att arbetet utförs i enlighet med de överenskommelser som är gjorda, att metoder och rutiner följs osv.
  • i samarbete med övriga i teamet analysera och bryta ner uppdragets specifikationer till förutsättningar för egen tillverkning.
  • kunna planera verksamheten i de system som används inom Koncept Center.


Du och dina färdigheter.
Du är utbildad inom modell-, möbel-, fin-, inrednings-snickeri, båtbyggeri eller så har du motsvarande yrkeserfarenhet.  Vi tror att du också har goda kunskaper i såväl svenska som engelska, tal och skrift, samt att du med lätthet kan använda datorer och digitala verktyg tex. Mail eller Microsoft Office. Vidare bör du även ha en grundläggande kunskap inom CAD-system, dvs. kunna ta fram och läsa ritningar.

 

Vem är du?
Du är ”teamplayer” som gärna jobba ihop med andra då detta är ett bra sätt att lära sig nya saker och att bolla idéer på, men du tycker emellanåt att det är bra att jobba enskilt med vissa uppgifter för du har förmåga att se och ta ansvar för sin del i ett stort sammanhang.


Att vara kundorienterad och ha en god servicekänsla är a och o för dig liksom ditt kreativa förhållningssätt och initiativrikedom ger dig en väldigt god förmåga att lösa problem samt utveckla nya tekniker eller lösningsmetoder. Du har lätt för att skapa en bild av vad som behövs och kan omsätta dina tankar och idéer till fysiska provobjekt.
 

Du jobbar ständigt med att hitta nya vägar, lära nya tekniker som kan stödja dig eller verksamheten att utvecklas framåt, gärna med hjälp av digitala verktyg. Vidare känner du ansvar och fokuserar på att ha kvalitet och leveransprecision i allt du tar dig för. 

 

Nyfiken på att veta mer
För ytterligare information kring tjänsten, var vänlig kontakta, Rekryterande chef, Lina Grote, på telefonnummer: +46 76 621 03 16 eller på mail: lina.grote@volvocars.com
För ytterligare information kring rekryteringsprocessen, var vänlig kontakta, Sr. Rekryterare, Camilla Andréasson, på mail: camilla.andreasson@volvocars.com

 

Vi vill att du ansöker som senast 7 mars -2021.

Vänligen lägg in din ansökan i vårt rekryteringssystem, pga. GDPR  kan vi tyvärr inte behandla ansökningar somkommer via e-mejl, tack!


 

 

Vilka är vi? 

Allt vi gör börjar med människor. Vårt mål är att ge människor frihet att förflytta sig, på ett personligt, hållbart och säkert sätt. Vi engagerar oss för att förenkla våra kunders liv genom att erbjuda bättre teknologilösningar som förbättrar deras påverkan på världen och med de mest avancerade mobilitetsinnovationerna skyddar vi dem, deras nära och kära samt människorna omkring dem. 
 

Volvo Cars fortsatta framgång är resultatet av vår arbetsmiljö som genomsyras av samarbete, mångfald och inkluderande. Människorna på Volvo Cars är engagerade och vill göra skillnad i vår värld. Idag är vi ett av de mest kända och respekterade bilmärkena, med över 40 000 anställda över hela världen. Vi tror på att framhäva det bästa i varandra och att använda människans verkliga kraft. På Volvo Cars utformas din karriär runt dina talanger och ambitioner, så att du kan nå din fulla potential.  Följ med oss på vår exceptionella resa, när vi skapar morgondagens teknologi inom säkerhet, autonom körning och elektrifiering.

 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (erfaren)