Inaktiv platsannons

Mätdataingenjör/ administratör till Ellevio i Stockholm

  Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. För Ellevios räkning söker Studentwork nu ytterligare två konsulter för att stärka upp enheten Energimätning.   Dina arbetsuppgifterSom M

8 - 40 timmar per vecka

Om tjänsten

Ellevio logga.png

 

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. För Ellevios räkning söker Studentwork nu ytterligare två konsulter för att stärka upp enheten Energimätning. 

 

Dina arbetsuppgifter

Som Mätdataingenjör/ administratör kommer du att hantera och kvalitetssäkra mätvärdesdata för Ellevios elanläggningar

  • Följa upp kvaliteten i mätvärdesinsamlingen och hantera avvikelser i mätvärden, elmätare och strukturdata
  • Ansvara för nätavräkning av elanläggningar inom Ellevios nätområden, i enlighet med gällande reglering och marknadskrav
  • Identifiera, analysera och dokumentera problem, samt föreslå utvecklingsåtgärder
  • Säkerställa goda kundupplevelser genom ett högt fokus på slutkund

Din roll innebär även att ha aktiv samverkan med elhandlare, balansansvariga samt SvK. Du rapporterar till chefen för något av våra två mätdatateam. Du kommer i rollen som mätdataingenjör att ingå i ett team på ungefär 10 personer som ansvarar för att hantera och kvalitetssäkra mätvärdesdata för Ellevios elanläggningar.

Vidare arbetar enheten för att säkerställa att överförda energivolymer mäts, fastställs och kvalitetssäkras, för att därefter ligga till grund för fakturering och beräkning av nätförluster.

Mätvärdesinsamlingen och avräkningen är en affärskritisk process som under de närmaste åren kommer att präglas av stor utveckling, exempelvis genom utrullning av nya mätare samt utökad timvis mätning. Arbetet innebär mycket kontakt både inom företaget och med andra aktörer på marknaden. Stort fokus ligger på analys och problemlösning. Tjänsterna är konsultuppdrag vilket innebär att du är anställd av Studentwork och arbetar som konsult hos Ellevio. Tjänsterna beräknas starta under snarast, det är inledningsvis ett konsultuppdrag för åtta månader, med möjlighet till förlängning alternativt överrekrytering. 

Din profil

 Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör inom exempelvis energi, elkraft eller ekonomi och som tycker om att arbeta med siffror. Alternativt att du har liknande branscherfarenhet. Du har lätt för att sätta dig in i nya IT-system då arbetet huvudsakligen utförs i ett flertal system. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att du har en stark analytisk förmåga med ett tekniskt intresse samt god förmåga att söka och utvärdera ny kunskap. Du tycker också att sociala kontakter är en viktig del i arbetet, och tar ett ansvar för teamets välmående och samarbetsförmåga. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Vi tillämpar en löpande urvalsprocess och välkomnar din ansökan redan idag! 

 

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.


 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Stockholm
Antal timmar per vecka
8 - 40
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Försäljning / Inköp
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Stockholm | Försäljning / Inköp | Heltidsjobb (förstajobb) | Universitet/Högskolestudier