Inaktiv platsannons

Yrkestrainee Mekaniker Karlsborg i skog

Om tjänsten

Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför efter nästa generations medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får fördjupa dig inom en yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på BillerudKorsnäs.

Vi söker dig som vill ta chansen att gå ett yrkestraineeprogram för att kunna arbeta som mekaniker på BillerudKorsnäs i Karlsborg, Norrbotten.

 

BillerudKorsnäs Yrkestraineeprogram ger dig som deltagare en naturlig och komplett introduktion till vår verksamhet. Du blir insatt i hela den produktionsprocess som krävs för att skapa förstklassiga och förnybara material. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom fördjupad kunskap om den egna befattningen.

Grunden av programmet består av utbildning som varvas med praktik under en period på sex månader. Vi ger en gedigen introduktion med inblick i processen från skog till kund och en god grund för dig att bygga vidare på. Programmet innebär löpande studier där du kommer att ställas inför hemuppgifter och prov.  

 

Som yrkestrainee är du även stationerad på din hemavdelning Mek/Driftsäkerhet med en utsedd handledare där fokus är att skapa kunskap om verksamheten och den framtida tjänstens behov. Målet är att programmet ska leda till en kommande yrkesroll hos oss på BillerudKorsnäs - En resa som fortsätter efter programmet.  

 

Som mekaniker är du en viktig del i ett team där du kommer att få möjlighet att arbeta med serviceuppdrag, reparationsarbete och tillståndskontroller av vår produktionsutrustning. Medarbetare i teamen arbetar tillsammans för att nå högsta möjliga tillgänglighet på brukets produktionsutrustning. Här får du möjlighet att aktivt delta i både arbetsmiljö- och förbättringsarbete. Vi sätter höga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre. 
Vår arbetsmiljö är viktigt och präglas av ett högt säkerhetstänkande, dialog och trivsel.


Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning. Arbetstiden är förlagd på dagtid under trainee-perioden. Efter trainee-periodens slut tillkommer beredskap kvällar och helger.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

·         Genomförd gymnasieutbildning med godkända betyg inom industritekniskt,                  fordons, el eller tekniskt program.

·         Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

·         Måste ha fyllt 18 år

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och uthålligt för att nå resultat. I ditt arbete är du noggrann, strukturerad och analytiskt. Du samarbetar med andra för att hitta lösningar och håller dig konstruktiv och entusiastisk även under pressade situationer.


För att trivas och lyckas som yrkestrainee behöver du vara driven och ha en vilja att lära och utvecklas. Upplägget i programmet bygger på du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och personlig utveckling.

Du är en lagspelare och vi vill gärna att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbete och skapa värde. Vi har en informell företagskultur där vi uppmuntrar våra medarbetare att bidra med nya idéer, att dra fördel av och arbeta tillsammans, att ta ansvar för säkerheten och vår egen arbetsmiljö och att skapa mervärde både internt och externt. Tillsammans bygger vi ett företag i världsklass.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Johansson, Sektionschef Mek/Driftsäkerhet, tel 0923-661 83.

Välkommen med din ansökan senast den 11april. Vi kommer efter ansökningsperiodens slut påbörja urval och du kan förvänta dig någon form av återkoppling under april/maj.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
skog
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej