Inaktiv platsannons

Ekot Radio Sweden söker praktikant till hösten i Stockholm

Om tjänsten

Som praktikant på Ekot Radio Sweden blir du en del av Sveriges Radios mest flerspråkiga redaktion. Vi riktar oss till en nyanländ publik, rapporterar om Sverige, och strävar efter att göra nyheterna begripliga och att sätta dem i sitt sammanhang. Vi har särskilt fokus på frågor som berör nyanlända. Det kan handla om bostadsbrist och segregation, men också om vägarna in i det svenska samhället, genom utbildning, entreprenörskap och framgångsrik integration. 

OBS: Ett krav för att kunna få praktik på Ekot Radio Sweden är att du ska kunna jobba journalistiskt på något (eller flera) av våra fem fasta språk: arabiska, engelska, somaliska, persiska och kurdiska. Det handlar alltså om mycket avancerade kunskaper i språket.Ett annat krav är att praktiken ingår som en del i en pågående journalistutbildning.

Ekot Radio Sweden producerar och publicerar nyheter och reportage på sex olika språk: arabiska, engelska, somaliska, persiska (farsi/dari), kurdiska (sorani/kurmanji) och även på tigrinya i ett tillfälligt projekt. Utöver det gör vi nyheter på Lätt Svenska för en nyanländ publik som är på väg att lära sig svenska. Vi publicerar vårt material på webben och i sociala medier, där flera av våra språkgrupper har väldigt många följare, och jobbar hårt med att upprätthålla en god publikkontakt.

På Ekot Radio Sweden finns också en deskreporter som i samarbete med reportrarna i språkgrupperna gör svenska versioner/bearbetningar av nyheter och reportage som tagits fram i språkgrupperna, för publicering i Ekot, P1 Morgon och Studio Ett.

E
ftersom Radio Sweden idag är en grupp inom Ekot, så får du tillgång till de resurser och den kunskap som finns på en av Sveriges största och mest tongivande nyhetsredaktioner.

Vi söker alltså dig som under hösten 2021 vill göra praktik i någon av våra fem fasta språkgrupper: arabiska, engelska, somaliska, persiska och kurdiska, och som brinner för de frågor som speciellt berör våra målgrupper. Här får du träna dina färdigheter i alltifrån snabbt nyhetsarbete, till längre reportage och publiceringar på webb och i sociala medier. Du kan samarbeta med vår deskreporter om att göra nyheter och reportage på svenska, och du kommer under praktikperioden också kunna testa på att jobba i någon av de andra grupperna på Ekot.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Internship