Inaktiv platsannons

HSE-samordnare(Health, Safety, Environment) i Mellansel

F... Vi söker dig som vill vara med och driva och utveckla vårt miljö- och arbetsmiljöarbete. Du kommer att arbeta i en organisation där både ägare och ledning har ett stort engagemang och fokus på HSE-frågor. Vårt mål är...

Om tjänsten

Företagsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och driva och utveckla vårt miljö- och arbetsmiljöarbete. Du kommer att arbeta i en organisation där både ägare och ledning har ett stort engagemang och fokus på HSE-frågor. Vårt mål är att vi tillsammans ska utveckla en hälso- och säkerhetskultur som bygger på engagemang och delaktighet hos alla medarbetare och ett tydligt och långsiktigt ledarskap. Avdelningens uppdrag är att stötta chefer och medarbetare inom områdena Hälsa, Säkerhet och Miljö så att det dagliga arbetet bedrivs i en säker och trygg miljö där produkter och tjänster levereras med rätt kvalitet, till rätt tid och till rätt kostnad. Så att vi tillsammans skapar ett lönsamt företag och säkrar vår framtid.

Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster under produktvarumärket Hägglunds. Produkterna är kända för att vara tillförlitliga, starka och för att hålla enastående kvalitet. Bosch Rexroth i Mellansel har cirka 400 anställda och ingår i Bosch-gruppen.  Just nu söker vi en HSE-samordnare till Bosch Rexroth i Mellansel.

HSE-teamet på Bosch Rexroth i Mellansel består av tre medarbetare som tillsammans arbetar för att utveckla en god hälso- och säkerhetskultur. De har även ett nära samarbete med övrig HSE-organisation i Sverige.

Jobbeskrivning

I rollen som HSE-samordnare kommer du, tillsammans med kollegor i teamet, att driva, implementera och följa upp våra metoder, verktyg och processer för att förbättra verksamheten. Ditt fokusområde kommer vara arbetsmiljö.

Du blir ett viktigt stöd och expertis till hela verksamheten vad gäller det systematiska HSE-arbetet. Du bemöter, uppmuntrar och motiverar till miljö- och arbetsmiljöarbetet i organisationen. Några viktiga områden i ditt arbete blir riskbedömningar, utbildnings- och informationsinsatser, kemikaliehantering, avfallshantering och att rapportera miljö och arbetsmiljöprestanda.

I rollen arbetar du även aktivt med att följa upp och rapportera organisationens lagefterlevnad. Vi ser gärna även att du blir en del i det interna revisionsteamet.

Hos oss är det mycket viktigt att stödja, leda och följa upp utredningar av både olyckor, tillbud och riskobservationer, det blir du ansvarig för i din roll som HSE-samordnare.

En annan viktig del i rollen är att du kommer driva HSE-aspekter i investerings- och utvecklingsprojekt.

Kravspecifikation

Vi söker dig med relevant högskole- eller universitetsutbildning, troligtvis inom arbetsmiljö, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi önskar att du har några års erfarenhet av arbete inom arbetsmiljöområdet. Erfarenheter från tillverkningsindustri är meriterande.

Särskilt viktiga egenskaper för tjänsten är att du har god förmåga att visa förståelse och intresse för andra människor, samt att du trivs med att samarbeta med andra. Du behöver även vara drivande i ditt sätt att arbeta och ha god förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och systematiskt.

Goda kunskaper i både svenska och engelska behövs i tjänsten samt god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är intresserad av att leda och driva HSE-frågor och utveckla vår verksamhet.

Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?
Välkommen till ett företag med tydliga värderingar och som värnar om mångfald. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Ömsesidigt förtroende är självklart för oss och du får både eget ansvar och goda möjligheter att utveckla din kompetens. Dessutom finns det unika utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Mellansel och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten?
Har du frågor är du välkommen att kontakta HSE-chef Annelie Genberg på telefon 070-253 06 15.

 

Våra fackliga kontaktpersoner för tjänstemän är Arne Berglund (Unionen), Dan Berglund (Ledarna) och Andreas Alehagen (Sveriges Ingenjörer). Samtliga kan nås via vår växel på 0660-870 00.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Mellansel
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Mellansel | Heltidsjobb (förstajobb)