Inaktiv platsannons

Juniornyheterna och Barnradion söker journalistpraktikant i Göteborg

Om tjänsten

Sveriges barn behöver en ny kompis! Någon som vet hur man förklarar komplicerade skeenden på ett pedagogiskt och lättförståeligt vis. Någon som gärna vill experimentera med form och uttryckssätt. Någon som gillar både TikTok och public service.

Vi på Barnradion producerar dagligen Juniornyheterna i både FM, podd och på sociala medier. Vi gör också sagor och poddar för alltifrån bebisar i Bebispodden till nyfikna förskolebarn och vetgiriga pre-teens fulla med hormoner. Hos Barnradion kan du också hälsa på i appen Radioapans kojträd och i Barnmorgon med Farzad får barnen sällskap till frukosten.

Inför hösten söker vi en praktikant med placering i Göteborg.

Var med och väck radiointresset hos en ny generation!

Hos oss får du möjlighet att jobba med de flesta delarna av vår produktion. Tanken är att huvuddelen av praktiken förläggs till Juniornyheternas redaktion, där du dagligen får vara med och producera innehåll till både direktsändningar och mer fördjupande nyhetspoddar. Du får också jobba mycket med digital paketering och publicering på både webb och sociala medier. Som praktikant hos oss blir du även en del av Barnradions hela redaktion och får också möjlighet att bli en del i arbetet med det längre radioberättandet, samt vårt infotainment- och dramautbud, om du har intresse för det.

Vem är du?

Vi tror att du tycker att det är viktigt med ett kvalitativt utbud för barn, att du är nyfiken och intresserad av hur nyheter och stora händelser förklaras för en ung målgrupp på ett sätt som är både intresseväckande och tankeväckande. Vi tror att du har god kännedom om sociala medier och de plattformar där barn finns. Vi tror att du trivs som del i ett tight kreativt gäng och gärna bidrar med egna idéer, nya perspektiv och tankar om hur vi utvecklar vårt utbud.

Ansökan 
Skriv ett personligt brev och skicka in tillsammans med ditt CV. Ange under vilken period du har praktik. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Internship