Inaktiv platsannons

Praktik Design Mode till Åhléns HT 2021 i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet är ett dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 11 april 2021
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Vi på Åhléns sätter ett stort värde i att erbjuda praktikplatser till studenter. Vi vill dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter men också inspirera dig till att vara en del av vår vision. För oss ger samarbete med studenter och skolor ett värdefullt utbyte som bidrar till utveckling både för oss och för dig som kommer hit.

Självklart hoppas vi att vårt samarbete ska leda till att du en dag vill arbeta hos oss!

Vad innehåller praktiken?

I rollen som Designassistent på Mode arbetar du tillsammans med vår Designchef Carin Wester och hennes designteam inom Wera och Carin Wester. Du är delaktig i det dagliga arbetet och har en stöttande roll till din Designer där du bland annat arbetar med löpande trend- och färgarbetet samt tar fram skisser och färgkartor inom området.

Kvalifikationer

Vad söker vi?

Vi söker dig som har vilja, engagemang och en förmåga att få saker gjorda. Du är en lagspelare samtidigt som du vågar ta egna initiativ och har en god kommunikativ förmåga. Som person är du nyfiken, noggrann och utåtriktad. Du har också en stor passion för mode!

För att vara kvalificerad för en praktik inom Design Mode ser vi att du har:

  • En pågående design/modedesignutbildning på universitets/högskolenivå
  • Ett stort intresse för mode
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Illustrator, Photoshop och Indesign
  • Kunskaper inom printdesign ser vi som ett plus

Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området. Vi vill även att du i ett senare skede i rekryteringsprocessen kan visa upp en portfolio.

Praktikperioden omfattar minst 10 veckor med start under hösten 2021.

Vi på Åhléns erbjuder dig en praktik i en inspirerande miljö på ett av Sveriges ledande retailföretag. Som praktikant på Åhléns blir du en i teamet och får delta i det dagliga arbetet. Du får mycket eget ansvar och vi uppskattar att du vill dela med dig av dina idéer.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej