Inaktiv platsannons

Praktik Mönsterkonstruktör till Åhléns HT 2021 i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet är ett dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 18 april 2021
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Åhléns söker dig som vill arbeta och utveckla dig inom mönsterkonstruktion och produktutveckling tillsammans med oss för att skapa bästa passform för våra varumärken Carin Wester, Wera och Åhléns.

Vi på Åhléns sätter ett stort värde i att erbjuda praktikplatser till studenter. Vi vill dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter men också inspirera dig till att vara en del av vår vision. För oss ger samarbete med studenter och skolor ett värdefullt utbyte som bidrar till utveckling både för oss och för dig som kommer hit.

Vad innehåller praktiken?

Som praktikant inom mönsterkonstruktion kommer du vara delaktig att säkerställa bästa passform. Du kommer hjälpa till att skapa och gradera måttlistor, konstruera mönster och göra mönsterförändringar samt att utvärdera och utveckla passformen på våra plagg. Du kommer arbeta tillsammans med oss i utvecklingen av bästa passform för våra varumärken Carin Wester, Wera och Åhléns. Som mönsterkonstruktör-praktikant ingår du i ett team av mönsterkonstruktör, inköpare och designers.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har vilja, engagemang och en förmåga att få saker gjorda. Du är en lagspelare samtidigt som du vågar ta egna initiativ och har en god kommunikativ förmåga. Som person är du nyfiken och noggrann. Du har en god känsla för mode och passform.

Vi värdesätter att du har klassificeringar inom följande område:

  • En pågående utbildning på universitets/högskolenivå.
  • Kunskap om mönsterkonstruktion och gradering.
  • Kunskap inom sömnad och material.
  • Kunskaper i Illustrator eller annat ritprogram
  • Kunskap i Gerber eller Lectra eller något annat datoriserat konstruktionsprogram (detta är ett plus, det bör inte hindra dig från att ansöka.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.

Praktikperioden omfattar minst 10 veckor med start under hösten 2021.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag, så varm välkommen att skicka ditt CV samt ett kort brev till oss!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej