Inaktiv platsannons

HR Business Partner till division Industri i Jönköping

Om tjänsten

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en HR Business Partner till division Industri med placering i Jönköping. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som HR Business Partner

Som HR Business Partner inom Division Industri ingår du i en av Svevias tre divisioner bestående av närmare 500 medarbetare. Du kommer att ingå i ett HR team bestående av en Chef HRBP och ytterligare en HRBP. Du sitter placerad i Jönköping och rapporterar till Chef HRBP. Division Industri har verksamhet som är spridd över hela Sverige och de chefer du arbetar med sitter spridda i landet därmed förekommer resor och övernattningar inom landet några tillfällen per månad. I rollen arbetar du affärsnära med många spännande utvecklingsprojekt och du är representant för HR i två avdelningsledningsgrupper.

Följande arbetsuppgifter ingår i rollen:

  • Arbetsrätt, kollektivavtal och lön & förmåner
  • Ledarskaps- och organisationsutveckling
  • Rehabiliteringsarbete, hälsofrågor samt konflikthantering
  • Företagskultur, värderingar, och jämställdhets- och mångfaldsfrågor
  • Employer Branding aktiviteter och rekrytering
  • Coacha ledare och medarbetare i förekommande HR-processer

Att ha rätt medarbetare med rätt kompetens och rätt chefer med rätt ledarskap på plats är avgörande och här kommer du att spela en mycket viktig roll. Du driver HR-arbetet i dina avdelningar med utgångspunkt i koncernens och bolagets HR-strategi och mål. Du bidrar också i det övergripande HR-arbetet på koncernen genom att delta i projekt och arbetsgrupper utifrån din specialistkompetens. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?

Vem är du?

Vi söker dig som har ett starkt driv och engagemang för HR-frågor och vill få chansen att jobba i en öppen och familjär organisation där HR-frågor är viktiga. Som HRBP på Svevia erbjuds du varierande arbetsuppgifter och stor möjlighet att få utvecklas och vara med och utveckla verksamheten. För att bli framgångsrik i rollen som HRBP hos oss är det viktigt att vara självständig, handlingskraftig och ha lätt för att skapa relationer och förtroende. Du har också förmågan att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en god affärsmässig förståelse och är van att coacha chefer och medarbetare på olika nivåer. Till sist hoppas vi att du vill vara med och bidra med mycket positiv energi.

Vi tror att du har följande profil:

  • Akademisk utbildning inom HR eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet av brett HR arbete
  • Erfarenhet av att stötta och coacha chefer
  • Van att hantera olika kollektivavtal (både tjänstemän & yrkesarbetare)
  • Erfarenhet av arbetsrättsliga förhandlingar
  • Du trivs att arbeta operativt och är van att bemöta olika typer av människor
  • Önskvärt är att du brinner extra för kompetensförsörjning och rekrytering
  • B-körkort är ett krav


En del av något större 

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg. 

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.  

Varför Svevia? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga specialistroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 14 april. Vi använder oss av färdighetstester, personlighetstest och bakgrundskontroll i den här rekryteringsprocessen. Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Chef HRBP, Isabelle Jakobsson på telefonnummer 076-133 69 63.

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jönköping | Heltidsjobb (förstajobb)